Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΣυνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τη μετοχική σύνθεση του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη
Ξενοδοχία

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τη μετοχική σύνθεση του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη

Η μετοχική σύνθεση του 2009, όπου η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη κατείχαν την πλειοψηφία του 60% του μετοχικού κεφαλαίου σε πολλές εταιρείες (π.χ. Sunstores AE και άλλες), παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ισχυρίζεται ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Νέα ανακοίνωση του κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, πληρεξουσίου δικηγόρου Πόπης, Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη:

“Το 2010 ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης με αγωγή του ισχυρίστηκε ότι ο γιός του Γιάννης, η κόρη του Τίνα και η επί 43 χρόνια σύζυγός του Πόπη Δασκαλαντωνάκη ήταν εικονικοί μέτοχοι και εντολοδόχοι του στις εταιρείες που συμμετείχαν. Τον πίστεψε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, δεν τον πίστεψε το Εφετείο Χανίων και ο Άρειος Πάγος.

Το 2017 ο Όμιλος Εταιρειών Νίκου Δασκαλαντωνάκη, με απρόσωπη ανακοίνωσή του, δε μιλάει πλέον για εικονικούς μετόχους, αλλά για μικρομετόχους, είναι και αυτό μια μικρή συμφιλίωση με τη νομική πραγματικότητα. Στο άμεσο μέλλον θα εξοικειωθούν με το γεγονός ότι η μετοχική σύνθεση του 2009, όπου η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη κατείχαν την πλειοψηφία του 60% του μετοχικού κεφαλαίου σε πολλές εταιρείες (π.χ. Sunstores AE και άλλες), παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Δεν παραπληροφορήσαμε ποτέ, δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωσή μας που να ενέτασσε την Grecotel AE στη δικαστική αντιδικία. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθμ. 1340/17 απόφασή του έκρινε ότι ο προσωρινός μέτοχος Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, βάσει αποφάσεως ασφαλιστικών μέτρων, όταν συμμετείχε και ψήφιζε στη Γενική Συνέλευση της ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΕ, αυτή η Γενική Συνέλευση δεν ήταν ανυπόστατη σύμφωνα με το άρθρο 35γ του ν. 2190/1920. Το περιεχόμενο- όμως- της απόφασης της συγκεκριμένης Γενικής Συνελεύσεως της εταιρείας ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΕ θα κριθεί με τις διατάξεις περί ακυρωσίας και ακυρότητας των άρθρων 35α και 35β του ν. 2190/1920 πλέον.

Πουθενά η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου δεν έκρινε σύννομη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη με απόφαση Γενικής Συνελεύσεως, που λήφθηκε με τις ψήφους του προσωρινού μετόχου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Ρεθύμνου, ο οποίος δε δικαιώθηκε αμετακλήτως ως προς τη μετοχική του ιδιότητα, σύμφωνα με την άνω απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Δεν απειλήσαμε ποτέ και κανέναν και απορρίπτουμε με αγανάκτηση τις ιταμές συκοφαντίες. Σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, που γνωρίζει ο Όμιλος, στοιχείο της απειλής είναι η απειλή ασκήσεως βίας ή τελέσεως άλλης παράνομης πράξης, που περιάγει τον άλλο σε τρόμο ή ανησυχία. Η διαβίβαση δανειστικών συμβάσεων και δικογράφων της υφιστάμενης αντιδικίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δε συνιστά ούτε βία, ούτε άλλη παράνομη πράξη και βεβαίως δεν προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε κανέναν, αφού όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, κατά τις ανακοινώσεις του Ομίλου.

Οι εντολείς μου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη δημόσια αντιπαράθεση, θα απαντήσει αυθεντικά και αυτήν τη φορά η ελληνική δικαιοσύνη. Στη διαμάχη της νομικής αλήθειας με την ερμηνεία-ψευδαίσθηση κερδίζει πάντα η αλήθεια”.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024