Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤεχνική Ολυμπιακή: Μπαλάκι πολιτικών συμφερόντων το Πόρτο Καρράς
Απόλυτα σύννομες οι αναπτυξιακές επενδύσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Μπαλάκι πολιτικών συμφερόντων το Πόρτο Καρράς

Υπόδειγμα σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης χαρακτηρίζει το επενδυτικό πρόγραμμα του Πόρτο Καρράς η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. σε χτεσινή της ανακοίνωση, με αφορμή ακόμη ένα δημοσίευμα σχετικό με την έκδοση άδειας για διαρρύθμιση, επέκταση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Village Inn στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. “Το Πόρτο Καρράς” τονίζει μεταξύ άλλων “έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο επιθέσεων…

Υπόδειγμα σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης χαρακτηρίζει το επενδυτικό πρόγραμμα του Πόρτο Καρράς η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. σε χτεσινή της ανακοίνωση, με αφορμή ακόμη ένα δημοσίευμα σχετικό με την έκδοση άδειας<...>για διαρρύθμιση, επέκταση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Village Inn στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. “Το Πόρτο Καρράς” τονίζει μεταξύ άλλων “έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο επιθέσεων σε σχέση με τις σημαντικές επενδύσεις που σχεδιάζει. Και γι αυτό προφανώς γίνεται εύκολος στόχος. Γιατί, με διαφάνεια και απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στη νομοθεσία, πάντα κινείται με βάση τις αποφάσεις που εκδίδονται από τα αρμόδια όργανα”. Χαρακτηριστικά δε επισημαίνει: “το Πόρτο Καρράς και οι αναπτυξιακές επενδύσεις που σχεδιάζει απόλυτα σύννομα, γίνονται μπαλάκι πολιτικών συμφερόντων”.

Η ανακοίνωση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής έχει ως εξής:

“Η ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Όλες οι κυβερνήσεις θέτουν τον τουρισμό ψηλά στην πολιτική και οικονομική τους ατζέντα, ευαγγελιζόμενες την καίρια συνεισφορά του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τουριστική ανάπτυξη όμως χωρίς επενδύσεις, δεν γίνεται. Και μάλιστα επενδύσεις σημαντικές, που θα προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επισκέπτες. Αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Είναι βαθύτατο κρίμα λοιπόν, όταν έρχεται η ώρα της υλοποίησης των επενδύσεων αυτών, οι επενδυτικές πρωτοβουλίες να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν στα πλαίσια ενός προεκλογικού κλίματος.

Το Πόρτο Καρράς έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο επιθέσεων σε σχέση με τις σημαντικές επενδύσεις που σχεδιάζει. Και γι αυτό προφανώς γίνεται εύκολος στόχος. Γιατί, με διαφάνεια και απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στη νομοθεσία, πάντα κινείται με βάση τις αποφάσεις που εκδίδονται από τα αρμόδια όργανα. Όμως κανείς δεν αναλογίζεται τις συνέπειες που έχουν οι επιθέσεις στο Πόρτο Καρράς, μεσούσης μάλιστα της αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου. Την ώρα που η χώρα μας αναμετρά διεθνώς την εικόνα της ως προτιμώμενου τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών, το Πόρτο Καρράς και οι αναπτυξιακές επενδύσεις που σχεδιάζει απόλυτα σύννομα, γίνονται μπαλάκι πολιτικών συμφερόντων.

Το Πόρτο Καρράς δεν είναι ένα απρόσωπο κατασκεύασμα. Πρόκειται για μία ζωντανή ελληνική επιχείρηση μείζονος σημασίας για την συνολική κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Την καλοκαιρινή περίοδο απασχολεί 1400 εργαζομένους και φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, ενώ σε όλη τη διάρκεια του χρόνου αποτελεί πηγή ζωής για μια περιοχή που παραμένει εν πολλοίς “νεκρή” τους χειμερινούς μήνες, με διοργανώσεις παγκοσμίων συνεδρίων, αθλητικών εκδηλώσεων και πολλών άλλων δράσεων που ενισχύουν συνολικά την οικονομία της περιοχής της Χαλκιδικής.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του Πόρτο Καρράς το οποίο αποτελεί υπόδειγμα σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης έχει συγκεκριμένους στόχους:


  • τη συμπλήρωση και την αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων και την εφαρμογή σύγχρονων, διεθνών προδιαγραφών μεθόδων εκμετάλλευσης.

  • την ενίσχυση της τουριστικής δυναμικότητας της Χαλκιδικής και την ποιοτική αναβάθμισή της,

  • την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή όλο τον χρόνο,

  • την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος που διαθέτει μοναδικό συνδυασμό θαλασσίου και ορεινού τοπίου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατά καιρούς πολιτικές αντιδικίες, επιλέγουν να αγνοούν τη συνέπεια και την αυστηρότητα με την οποία το ίδιο το Πόρτο Καρράς μελετά τις επενδύσεις που σχεδιάζει, επικεντρωνόμενες στην ευκολία ανταλλαγής αλληλοκατηγοριών.
Για παράδειγμα: Γιατί δεν έρχεται ποτέ στο προσκήνιο, το γεγονός ότι αν και όλοι οι νόμοι που ρυθμίζουν την επένδυση στο Πόρτο Καρράς, περιλαμβανομένων των νόμων των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή (1976-1977), Ανδρέα Παπανδρέου (1987) και Κώστα Σημίτη (1996) περιέχουν τη διάταξη ότι δεν εφαρμόζεται στο συγκρότημα η δασική νομοθεσία, εν τούτοις η επιχείρηση του Ομίλου, προκειμένου να ζητήσει οικοδομική άδεια, ζητά και λαμβάνει βεβαιώσεις του αρμόδιου δασαρχείου ότι η έκταση στην οποία θα εκτελεσθούν οικοδομικές εργασίες δεν χαρακτηρίζεται ως δασική; Είναι χαρακτηριστικό της ευαισθησίας της επιχείρησης για την προστασία του περιβάλλοντος, ότι η ίδια έχει ζητήσει να χαρακτηρισθούν δασικά 8.526 στρέμματα. Το Πόρτο Καρράς σχεδιάζει και υλοποιεί το επενδυτικό του πρόγραμμα με απόλυτη διαφάνεια και σε αυτό το πλαίσιο παραμένει στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επεξήγηση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η πρόσφατη ανακίνηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης δεν θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση και ενδεχομένως σε ματαίωση του επενδυτικού προγράμματος, πράγμα που θα αποτελούσε πλήγμα για τον τουρισμό, για την απασχόληση, αλλά και για την αξιοπιστία της Πολιτείας”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024