Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΘλίψη στον ξενοδοχειακό κλάδο – Πέθανε η Ντία Καψή
Έφυγε από την ζωή

Θλίψη στον ξενοδοχειακό κλάδο – Πέθανε η Ντία Καψή

Capsis

Η κηδεία της Ντίας Καψή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους στην Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή η Ντία Καψή, δεύτερη γενιά των γνωστών ξενοδόχων, που είχε αφιερώσει μεγάλο κομμάτι τη ζωής της στην τουριστική ανάπτυξη των δύο μεγάλων νησιών, Κρήτη και Ρόδο.

Ήταν οι γονείς της, Θάνος και Μαρίκα, που δημιούργησαν κατά τη δεκαετία του ’60 την πρώτη ουσιαστικά ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, την οποία μοίρασαν στις δύο κόρες τους Ντία και Λένα. Η Ντία κράτησε τα resorts στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο και στην Ιξιά της Ρόδου, ενώ η αδερφή της είναι επικεφαλής των ξενοδοχείων στο Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, κατάφερε να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την κληρονομιά των γονιών της και ούσα στο τιμόνι της επιχείρησης ανακαίνισε το ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία και να το μεταμορφώσει σε resort πολυτελείας με το όνομα «Out of the Blue Capsis Elite Resort».

Ωστόσο κανένα από τα δύο πλέον δεν ανήκουν στην οικογένεια, τα υπερχρέη σε τράπεζες και δημόσιο, κατά την περίοδο της κρίσης, ανάγκασαν την ιδιοκτήτρια να τα πουλήσει. Πλέον, το ξενοδοχείο της Ρόδου πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Νικόλαου Κούτρα, ενώ η μονάδα της Κρήτης ανήκει πλέον στο αμερικανικό fund της Hines.

Σημειώνεται ότι η κηδεία της θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους στην Αθήνα. Μάλιστα είναι επιθυμία της, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα, εις μνήμην της, στην Ιερά Μονή Παναγιάς Καλυβιανής.

Η ανακοίνωση της ΠΟΞ

Ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αποχαιρετούν με θλίψη και συγκίνηση την Ντία Καψή, μια από τις πιο δυναμικές και πρωτοπόρες γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο της Φιλοξενίας. Ξενοδόχος δεύτερης γενιάς και μέλος της εμβληματικής οικογένειας που δημιούργησε το δικό της μύθο στην ιστορία του ελληνικού Τουρισμού, η Ντία Καψή ακολούθησε τα βήματα των γονιών της από μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ξεχώρισε για τον δυναμισμό της, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη του τομέα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα ως δικό μας άνθρωπο. Τιμώντας την επιθυμία της, το Δ.Σ. της ΠΟΞ θα καταθέσει αντί στεφάνων, δωρεά στη μνήμη της στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής (Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης).

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ

Η απώλεια της Ντίας Καψή, που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τον ξενοδοχειακό κλάδο, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μεγάλη οικογένεια του Τουρισμού. Η Ντία Καψή, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, συνέβαλε με τις ιδέες της στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση σημαντικών δράσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους της. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το ήθος, την ευπρέπεια και την ευγένεια της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024