Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap εξαγοράζει το Patmos Aktis Suites & SPA
Ξενοδοχεία

Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap εξαγοράζει το Patmos Aktis Suites & SPA

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο λειτούργησε αρχικά ως Ξενία και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στο νησί της Πάτμου. Το Patmos Aktis Suites & SPA θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

Σε συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί δια εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & SPA από την εταιρεία Ξενοδοχείον Κως ΑΕ, συμφερόντων της Οικ. Νικολάου Πουλιού, προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap.

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο λειτούργησε αρχικά ως Ξενία και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στο νησί της Πάτμου. Ένα νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιστορική σπουδαιότητα, θρησκευτική παράδοση αιώνων και αρχιτεκτονική μοναδικότητα. Το Patmos Aktis βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Αιγαίου, στον κόλπο του Γροίκου, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Το SMERC φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά και να επεκτείνει τις υποδομές φιλοξενίας του ξενοδοχείου, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα. Επιπροσθέτως, σχεδιάζεται να προστεθούν παραδοσιακά οικοδομικά στοιχεία της Πάτμου στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας, περαιτέρω, τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού. Στόχος είναι η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, την οικολογία και την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, ώστε το Patmos Aktis να αποτελεί έναν μοναδικό χώρο ξεκούρασης, φιλοξενίας και γαλήνης.

“Όραμά μας είναι, μέσα στα επόμενα έτη, το Patmos Aktis να καθιερωθεί για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ποιοτικούς, όμορφους και μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ύψους συνολικά 17 εκατ. ευρώ, αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Αποτελεί δε, ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα της αποστολής του Ταμείου μας, να επενδύει σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης και δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία”, αναφέρει ο πρόεδρος του SMERC, κ. Νίκος Καραμούζης. “Η Οικ. Νικολάου Πουλιού, δημιουργός του Patmos Aktis, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα, βοηθώντας με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του κλάδου και της περιοχής”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραμούζης.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023