Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤρεις μοναδικής αρχιτεκτονικής βίλες στην Costa Navarino από την Potiropoulos + Partners
Ξενοδοχεία

Τρεις μοναδικής αρχιτεκτονικής βίλες στην Costa Navarino από την Potiropoulos + Partners

Η Beach Front Villa της Potiropoulos+Partners τιμήθηκε με τα διεθνή βραβεία 'Architizer A+' και 'World Architecture Community Awards', το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Τρεις μοναδικές βίλες για το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Navarino Residences στο Costa Navarino, στην Πύλο της Μεσσηνίας, σχεδίασε η Potiropoulos+Partners, μετά τη διενέργεια σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις τύπους βιλών, την Beach Front Villa, την Golf Front Villa και την Panorama Villa, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κυρίου του Έργου και έχει αντλήσει την έμπνευσή του από την τοπική φύση και παράδοση, στοχεύοντας σε μία αρχιτεκτονική εκφραστική και ανθρώπινη, ολοκληρωμένη και ήρεμη, με ελεγχόμενες ανατροπές και πολλαπλές αναγνώσεις. “Σε αυτόν τον μετρημένο και μαζί ευρηματικό αρχιτεκτονικό λόγο, που συνδυάζει τα μοντέρνα με τα παραδοσιακά συστατικά, κυριαρχεί ένα concept που υπερβαίνει τις κοινότοπες σχεδιαστικές χειρονομίες, προσφέροντας στον χρήστη ένα μοναδικό περιβάλλον, με κομψότητα και μαγνητισμό”, αναφέρει η εταιρεία.

Beach Front Villa
Η πανταχού παρούσα θάλασσα που περιβρέχει τις πανέμορφες παραλίες της Μεσσηνίας, και της Πελοποννήσου γενικότερα, έχει “σκηνοθέτησε” τον σχεδιασμό της Beach Front Villa. Κατά τη σύνθεση προσεγγίστηκε μία οργάνωση ζώνης–θυμίζοντας νοερά ξύλινη αποβάθρα, ή ένα σκάφος που ταξιδεύει – που συγκεντρώνει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις. Οι “μεταμφιέσεις” του υδάτινου στοιχείου, ανάλογα με τη στιγμή και την εποχή, εγκαθιστούν ένα σύνολο οπτικών σχέσεων ανάμεσα στο κτίριο και το τοπίο, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα γέννησης της “ιδέας” της συγκεκριμένης βίλας. Η κατοικία αναδεικνύεται έτσι σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στον χρήστη και το τοπίο, σε ένα πεδίο αφηγηματικό πάνω στο οποίο τέμνονται διαφορετικές ροές διερευνήσεων και χωρικών εμπειριών. Η Beach Front Villa της Potiropoulos+Partners τιμήθηκεμε τα διεθνή βραβεία “Architizer A+” και “World Architecture Community Awards”, το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Golf Front Villa


Οι ελαιώνες της Μεσσηνίας ενέπνευσαν την Golf Front Villa. H ελιά δηλώνει το κέντρο της σύνθεσης, ενόσω οι όγκοι που την αγκαλιάζουν, παραπέμποντας σε παλιό λιοτρίβι, ξεδιπλώνονται γύρω της σαν θεατρικό σκηνικό. Τα πλήρη και τα κενά του κτιρίου “καδράρουν” με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά το “ιερό” δέντρο εντείνοντας το βίωμα. Η πέτρα, το αρμολόγημα και το ξύλο, είναι “πλεγμένα” με μία ισχυρή αφηγηματική λογική και μία σαφή γεωμετρική πλαστικότητα, στα όρια της κατασκευαστικής λογικής του “απλού μάστορα”. Η σύνθεση / διαίρεση της ογκοπλαστικής δομής στοχεύει στη δημιουργία περιοχών ανοικτών ή κλειστών, στραμμένων προς τη θέα ή απάγκιων, δημόσιων ή πιο ιδιωτικών, που αναδεικνύουν τις ποιοτικές χωρικές διαφοροποιήσεις του concept.

Panorama Villa


H ομορφιά της Μεσσηνιακής Μάνης έδωσε πνοή στην Panorama Villa. Κεντρικό πρόταγμα του σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάπτυξη περιμετρικά των χώρων υποδοχής – που δηλώνουν την “πλατεία” της σύνθεσης – πέτρινων όγκων που τοποθετούνται στα όριά της. Οι διακεκριμένοι αυτοί όγκοι εξυπηρετούν τους πιο ιδιωτικούς χώρους. Η σχέση των πλήρων στοιχείων (λίθινα πρίσματα) και των μεταξύ τους κενών (γυάλινες επιφάνειες) αποτελεί μία συμπαιγνία του φωτός και της σκιάς, της κοντινής και της μακρινής θέας, του δημόσιου χώρου και του περισσότερο ιδιωτικού. Χρησιμοποιώντας μία απέριττη κατασκευαστική έκφραση, η σύνθεση διερευνά τον συντακτικό συνδυασμό των υλικών, την υφή, την αφή, το χρώμα, την αντίδρασή τους στο φως.

Στη φωτογραφία, η Beach Front Villa.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024