Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTUI Global Hotel Awards 2023: Η Ελλάδα στην κορυφή
Ξενοδοχεία

TUI Global Hotel Awards 2023: Η Ελλάδα στην κορυφή

Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites, Ρόδος

Καλύτερο ξενοδοχείο παγκοσμίως: Lindos Blu Luxury Hotel & Suites στη Ρόδο. Βραβείο Lifetime Achievement: Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Grecotel Hotels & Resorts. Νικητής Βιωσιμότητας: Cretan Malia Park.

Η ετήσια τελετή των βραβείων TUI Global Hotel Awards πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο χθες το απόγευμα, στα πλαίσια της ITB BErlin, όπου περισσότεροι από 300 συνεργάτες ξενοδοχείων και προσωπικό της TUI συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα των 100 κορυφαίων ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιο της TUI. Ανάμεσα σε 12 κατηγορίες, που επιλέχθηκαν από μια “δεξαμενή» με περισσότερα από 13.000 ξενοδοχεία σε 180 προορισμούς, 9 ξενοδοχεία έχουν αναγνωριστεί ως τα καλύτερα των καλυτέρων σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών της TUI.

“Ήταν καταπληκτικό να βλέπω ξανά όλους προσωπικά, τα TUI Global Hotel Awards είναι μια φανταστική στιγμή για να γιορτάσουμε με την τουριστική μας οικογένεια, με συνεργάτες και φίλους από προορισμούς. Είναι προνόμιο για εμένα και όλους τους συναδέλφους του Ομίλου TUI να τιμήσουμε τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας ξενοδόχους, που έχουν λάβει τόσο εξαιρετικές κριτικές από τους κοινούς πελάτες μας. Τα ξενοδοχεία που προσφέρουμε διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αξέχαστων διακοπών. Τα TUI Global Hotel Awards είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα αξιόλογα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Ειδικά εφόσον δεν μπορούσαμε για να βρεθούμε μαζί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας, είμαι χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε προσωπικά αυτήν τη φορά. Πιστεύω ότι μόνο δουλεύοντας μαζί μπορούμε να προσφέρουμε την απόλυτη εμπειρία διακοπών. Πιστεύω στη δυνατή συνεργασία και συναδελφικότητα», δήλωσε ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI.

Οι φετινοί νικητές του Global Hotel Award της TUI βασίζονται στα σχόλια περισσότερων από 16 εκατ επισκεπτών (όσων θέλησαν να συμμετάχουν με ψήφο) της TUI το 2022. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την εξυπηρέτηση μέχρι το φαγητό, τις εγκαταστάσεις και τη συνολική εμπειρία. Πάνω από 800 ξενοδοχεία έχουν επιτύχει τα κριτήρια απονομής, με συνολική βαθμολογία διαμονής τουλάχιστον 8,8.

Αυτά είναι τα διακριθέντα ξενοδοχεία των βραβείων TUI Global Hotel Awards για το 2023:

  • Best Hotel TUI Nordic: TUI BLUE Barut Andiz
  • Best Hotel TUI Belgium: Acanthus Cennet Barut Collection
  • Best Hotel TUI Netherlands: TUI BLUE Palm Garden
  • Best Hotel TUI Germany, Austria & Switzerland: TUI BLUE Barut Andiz
  • Best Hotel TUI Poland: Hotel Riu Palace Santa Maria
  • Best Hotel TUI UK & Ireland: Grand Park Hotel Rovinj
  • New: Best Hotel TUI BLUE: TUI BLUE Barut Andiz
  • Best Hotel Overland: Hotel Andromeda
  • Best Hotel Eastern Mediterranean: Lindos Blu Luxury Hotel & Suites
  • Best Hotel Western Mediterranean: Seaside Grand Hotel Residencia
  • Best Hotel Long Haul: Veligandu Island Resort & Spa
  • New: Best Hotel Sustainability People Award: Cretan Malia Park
  • New: Best Hotel Sustainability Planet Award: Creta Maris Resort
  • New: Best Hotel Sustainability Progress Award: Fushifaru Maldives
  • Sustainability Innovation Award: Atlantica Hotels & Resorts
  • Best Hotel Overall Sustainability: Cretan Malia Park
  • TUI Care Foundation Award: Aitken Spence Hotels
  • Best Hotel Globally: Lindos Blu Luxury Hotel & Suites
  • Lifetime Achievement: Nikos Daskalantonakis, Grecotel Hotels & Resorts
Βραβείο Lifetime Achievement

Το βραβείο TUI Lifetime Achievement αναγνωρίζει άτομα ή οργανισμούς με ανεκτίμητη συνεισφορά στον κλάδο. Ο φετινός αποδέκτης, κ. Νίκος Δασκαλανατωνάκης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Grecotel Hotels and Resorts τιμήθηκε “για την ακλόνητη αφοσίωσή του στην αριστεία, την επιμονή και το καινοτόμο όραμα στον τουριστικό κλάδο. Με τα περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο, ο κ. Δασκαλανατωνάκης είναι γνωστός για τη δέσμευσή του να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη και πολιτιστικά καθηλωτική εμπειρία για τους καλεσμένους του, προσφέροντάς τους ένα θερμό καλωσόρισμα και γνήσια σύνδεση με την τοπική κοινωνία”.

Βιωσιμότητα

Στα TUI Global Hotel Awards 2023 η βιωσιμότητα έπαιξε σημαντικό ρόλο και το συγκεκριμένο βραβείο περιλαμβάνει πλέον κατηγορίες που αντικατοπτρίζουν το πρόσφατα δημοσιευμένη ατζέντα αειφορίας της TUI. Οι νέες κατηγορίες για φέτος περιλαμβάνουν People, Planet και Progress και υπογραμμίζουν τη συμβολή των νικητών στις προσπάθειες βιωσιμότητας σε αυτούς τους τομείς. Οι νικητές αυτής της κατηγορίας επιλέγονται από μια εξωτερική επιτροπή και κρίνονται σύμφωνα με μοναδικά καθορισμένα κριτήρια. Φέτος, η TUI απονέμει επίσης το Βραβείο Αειφορίας Καινοτομίας (Sustainability Innovation Award). Αυτό γίνεται για να αναγνωριστείε και να εορταστεί μια ξενοδοχειακή εταιρεία που επενδύει στη νέα τεχνολογία για να επιταχύνει τον βιώσιμο μετασχηματισμό της ίδιας και του κλάδου της. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Atlantica Hotels & Resorts για τις προσπάθειές τους να εφαρμόσουν και να χρησιμοποιήσουν νέα τεχνολογία για να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους. Τρανό παράδειγμα οι προσπάθειές τους στο ελληνικό νησί της Ρόδου, όπου έχουν επενδύσει στην τελευταία τεχνολογία ηλιακών πάνελ, ηλεκτροκίνηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μονάδα αφαλάτωσης νερού και συμμετέχουν στο Co-Lab Rhodes.

Νέο βραβείο: Best hotel TUI Blue

Μια άλλη προσθήκη φέτος είναι η κατηγορία Best Hotel TUI Blue, για το καλύτερο ξενοδοχείο στην ξενοδοχειακή σειρά TUI Blue της εταιρείας. Το χαρτοφυλάκιο TUI Blue περιλαμβάνει σήμερα περίπου 100 ξενοδοχεία σε 19 χώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024