Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΒράβευση του Porto Carras Grand Resort με το E.U Ecolabel
Διάκριση ξενοδοχείου

Βράβευση του Porto Carras Grand Resort με το E.U Ecolabel

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του περιβαλλοντικού προγράμματος ShMILE 2, το ξενοδοχείο Porto Carras Grand Resort βραβεύθηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πιστοποίηση E.U Ecolabel.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος “ShMILE2 – Από τον πειραματισμό στη διάδοση του Οικολογικού Σήματος στη Μεσόγειο” πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας, η βράβευση των ξενοδοχείων τα οποία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την διαδικασία για την πιστοποίηση των μονάδων τους με το E.U. ECOLABEL.

Το Porto Carras Grand Resort που αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό βραβεύθηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πιστοποίηση E.U Ecolabel, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων Porto Carras Meliton 5* και Porto Carras Sithonia 5*.

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Βασιλάκης, ο οποίος τόνισε πως πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος υπήρξε η ευαισθητοποίηση όλων όσων εμπλέκονται στις τουριστικές επιχειρήσεις στην προστασία του περιβάλλοντος και της Χαλκιδικής γενικότερα, ενός τόπου απίστευτου φυσικού κάλλους που πρέπει να προστατέψουμε με κάθε μέσο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, κ. Γιάννης Γιώργος, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του ΙΤΑΜ, κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο διευθυντής Προγράμματος Shmile2 Γαλλίας, Remy Antoine Conti και η αρχιτέκτων – περιβαλλοντολόγος της Alpha Mentor, κα Aναστασία Χατζηνικολάου.

“Η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα ShMILE2. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Porto Carras Grand Resort πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες και στηρίζει με περιβαλλοντικές πρακτικές την ανάδειξη της Χαλκιδικής ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ξενοδοχείου.

“Οι συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, δίνουν το παράδειγμα για παρόμοιες περιβαλλοντικές ενέργειες και από άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και με σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου και παραγωγής πόσιμου ύδατος, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες για τις τρεις παραλίες και τη μαρίνα και με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5*, αλλά και την επιβλητική Villa Galini”.

Στη φωτογραφία, ο διευθύνων σύμβουλος του Porto Carras Grand Resort κ. Β. Βασιλάκης, παραλαμβάνει το βραβείο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024