Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΥΠΤΑΝ-ΞΕΕ: Επί τάπητος θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

ΥΠΤΑΝ-ΞΕΕ: Επί τάπητος θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου

Κρίσιμα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, που αναζητούν επειγόντως οριστικές λύσεις έθεσε το Προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στην ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας…

Κρίσιμα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, που αναζητούν επειγόντως οριστικές λύσεις έθεσε το Προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στην ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια<...>γεύματος εργασίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς, “βασική επιδίωξη του Επιμελητηρίου είναι η συνολική αναθεώρηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ώστε να απαλλαγούν από την άσκοπη γραφειοκρατία και τις άδικες οικονομικές επιβαρύνσεις, προκειμένου να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην αναζήτηση τουριστικής πελατείας, που αποτελεί εξάλλου το κύριο έργο της ξενοδοχειακής δραστηριότητας, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις τους και αναπτύσσοντας τη δυναμική τους σε διεθνές επίπεδο”.

Επειδή η τουριστική χρονιά που ήδη ολοκληρώνεται, αλλά και αυτή που έρχεται, μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, απαιτεί αυξημένη εγρήγορση και αποτελεσματικότητα εκ μέρους της Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με το Ξ.Ε.Ε, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, θα επιταχύνει ενέργειες και αποφάσεις που θα απλοποιήσουν το εθνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος.

Η αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου σχετικά με την επιδότηση των νέων κλινών, τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης του λειτουργικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό συνιστούν μια άλλη σειρά θεμάτων που εντάσσονται και στο θεματικό πεδίο άλλων συναρμόδιων υπουργείων, που η καλή έκβασή τους, ωστόσο, θα αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τέλος, το Ξ.Ε.Ε. κάλεσε τον Υπουργό να εμμείνει στις αρχές της διαβούλευσης και της στενής συνεργασίας με το Ξ.Ε.Ε., προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024