Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑνησυχητικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εισέπραξε η Chnaris HMDC στην IFTM–TOP RESA
Εκθέσεις

Ανησυχητικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εισέπραξε η Chnaris HMDC στην IFTM–TOP RESA

'Εισπράξαμε ανησυχητικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, από μια μεγάλη, σημαντική διεθνή τουριστική έκθεση. Κάτι που σε συνδυασμό με την πτώχευση της Thomas Cook, δε μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε', δήλωσε ο γενικός διευθυτης και ιδρυτής της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.

Το “παρών” στη διεθνή έκθεση “IFTM–TOP RESA” έδωσε η Chnaris HMDC, με πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας απ’όλο τον κόσμο. Παράλληλα, ο γενικός διευθυντης και ιδρυτής της Chnaris HMDC κ. Ζαχαρίας Α. Χνάρης συναντήθηκε και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, θέτοντας επί τάπητος το πρόβλημα της κατάρρευσης της Thomas Cook και της ζημιάς της ελληνικής αγοράς. Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συντονιστούν οι ενέργειες σε επίπεδο ΕΕ, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ξενοδόχοι και μέσω αυτών όλη η αλυσίδα της τουριστικής αγοράς. Ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση με τον υπουργό, δόθηκε στο γεγονός ότι αυτό που συνέβη, ήταν ένας σεισμός 8 ρίχτερ και οι συνέπειες θα φανούν πολύ αργότερα. Η ζημιά επίσης δεν περιορίζεται μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά επηρεάζει και τους προμηθευτές, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων αλλά και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Σε δήλωσή του ο γενικός διευθυτης και ιδρυτής της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting SA, τόνισε: “Εισπράξαμε ανησυχητικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, από μια μεγάλη, σημαντική διεθνή τουριστική έκθεση. Κάτι που σε συνδυασμό με την πτώχευση της Thomas Cook, δε μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε. Επιβάλλεται να ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τις προσπάθειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος που προβλέπουμε για το 2020, να δημιουργήσουμε προοπτικές και να δώσουμε νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας. Όλοι μαζί, επιχειρηματίες του τουρισμού, κεντρικό κράτος, φορείς της αυτοδιοίκησης, πρέπει συντονισμένα και οργανωμένα να κάνουμε το παν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία, δεν είναι όμως και αδύνατη. Απαιτείται σχέδιο, οργάνωση και μεθοδική δουλειά, με ορίζοντα όχι μόνο το 2020, αλλά τις επόμενες χρονιές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024