Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕγκρίθηκαν οι τροπολογίες του Θ. Ζαγοράκη από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή
Τουριστική πολιτική

Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες του Θ. Ζαγοράκη από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος ήταν και ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, κατέθεσε σειρά τροπολογιών, οι οποίες υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους κατά την ψηφοφορία.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε τη γνωμοδότηση σχετικά με τις νέες προκλήσεις και στρατηγικές για την προαγωγή του τουρισμού στην Ευρώπη. 
 
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος ήταν και ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, κατέθεσε σειρά τροπολογιών, οι οποίες υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους κατά την ψηφοφορία.
 
Με τις τροπολογίες του ο κ. Ζαγοράκης εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων:
• την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών εταιρειών στον τομέα του τουρισμού, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, ενίσχυσης της ρευστότητάς τους,
• την παροχή  επενδυτικών κίνητρων για την ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον περιορισμό της σχετικής γραφειοκρατίας,
• την ανάπτυξη νέων θεματικών μορφών τουρισμού, με όρους διακρατικής ή και ακόμα διαπεριφερειακής συνεργασίας, με στόχο την καταπολέμηση των επιπτώσεων της εποχικότητας,
• την αναγνώριση, από τα κράτη-μέλη, των επαγγελματικών προσόντων στην τουριστική βιομηχανία,
• την ενίσχυση της  προστασίας του καταναλωτή, μέσω θέσπισης κοινών κριτηρίων ποιότητας, αλλά και κοινών προτύπων ασφάλειας στις τουριστικές υπηρεσίες.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο κ. Ζαγοράκης ανέφερε τα εξής: “Ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο για την χώρα μας, αλλά και σημαντικός πυλώνας για όλη την ευρωπαϊκή οικονομία. Ειδικά στην Ελλάδα, οι τουριστικές μικρομεσαίες αλλά και οι ατομικές επιχειρήσεις συνιστούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού και πρέπει να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Τόσο στο πλαίσιο αυτής της Επιτροπής, όσο και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, προσπάθησα να αναδείξω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε εκμεταλλευτεί επαρκώς τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε στον τομέα του τουρισμού. Είναι πραγματικά κρίμα, μια χώρα με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, όπως η Ελλάδα, να μην έχει αναπτύξει ακόμη συντεταγμένα τον αθλητικό τουρισμό και τις ευκαιρίες που προκύπτουν π.χ. από τις μετακινήσεις αθλητικών συλλόγων σε στάδιο προετοιμασίας. Ελπίζω ότι παρά τα προβλήματα, οι εξελίξεις που πλέον δρομολογούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην είναι μια ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα.” 

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024