Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων κατά τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2016
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων κατά τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2016

Στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση διερεύνηση πιθανών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού από όλο τον κόσμο σχετικά με τη δημιουργία νέων προορισμών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ενίσχυση της ενιαίας τουριστικής αγοράς στην Ευρώπη, καθώς και την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στην τουριστική βιομηχανία με τη συμμετοχή start-ups και καινοτόμων clusters.

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων ΙΤΒ 2016: New business opportunities in the tourism sector που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο το διάστημα 10-11 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ 2016. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network Berlin-Brandenburg, με την ενεργό συμμετοχή του ITE/Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network – Hellas.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση διερεύνηση πιθανών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού από όλο τον κόσμο σχετικά με τη δημιουργία νέων προορισμών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιατρικός, αγροτουρισμός, τουρισμός φύσης, πολιτιστικός και γαστρονομικός τουρισμός), την ενίσχυση της ενιαίας τουριστικής αγοράς στην Ευρώπη, καθώς και την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στην τουριστική βιομηχανία με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και καινοτόμων συστάδων επιχειρήσεων (clusters).

Παράλληλα με την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων θα διοργανωθεί σεμινάριο ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που είναι διαθέσιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την τουριστική βιομηχανία, καθώς και ξεναγήσεις (guided tours) σε σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού στη Περιφέρεια του Βερολίνου.Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εταίρους για την κατάθεση προτάσεων σε επικείμενες προσκλήσεις που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Η επιλογή των προκαθορισμένων συναντήσεων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μέσω της άνωθεν ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού / τεχνολογικού / ερευνητικού προφίλ που θα αναφέρεται σε προσφορά ή ζήτηση συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023