Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕΛΜΕΠΑ: Πρύτανης επανεξελέγη ο καθηγητής Νίκος Κατσαράκης – Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Η ψηφιακή ψηφοφορία των μελών

ΕΛΜΕΠΑ: Πρύτανης επανεξελέγη ο καθηγητής Νίκος Κατσαράκης – Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ

Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης είναι καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, διπλωματούχος μηχανικός της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ του TU Graz, Αυστρία, με γνωστικό αντικείμενο «Χημική Τεχνολογία Ανόργανων Υλικών».

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ (Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου), επανεξελέγη πρύτανης, ο καθηγητής Νίκος Κατσαράκης.

Συγκεκριμένα η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ». Η διαδικασία ανέδειξε το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ, που πλέον απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

 1. Νικόλαος Κατσαράκης του Εμμανουήλ, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εσωτερικό Μέλος
 2. Εμμανουήλ Δρακάκης του Πέτρου, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εσωτερικό Μέλος
 3. Θρασύβουλος Μανιός του Βασιλείου, Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Εσωτερικό Μέλος
 4. Χρήστος Φλώρος του Βασιλείου, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Εσωτερικό Μέλος
 5. Βασίλειος Ζαφειρόπουλος του Θεοδώρου, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, Εσωτερικό Μέλος
 6. Ευρυδίκη Πατελάρου του Εμμανουήλ, Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, Εσωτερικό Μέλος
 7. Μύρων Μιχαηλίδης του Παναγιώτη, Διευθυντής Ορχήστρας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Εξωτερικό Μέλος
 8. Πέτρος Ινιωτάκης του Γεωργίου, Στέλεχος ΠΕΠ Κρήτης, Εξωτερικό Μέλος
 9. Αντώνιος Παπαδεράκης του Αθανασίου, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης-Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας, Εξωτερικό Μέλος
 10. Γεράσιμος Παπαδόπουλος του Αντωνίου, Σεισμολόγος, Εξωτερικό Μέλος
 11. Γεώργιος Χουρδάκης του Ιωάννη, Στέλεχος της εταιρείας του Δημοσίου «Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων» (ΜΟΔ Α.Ε.), Εξωτερικό Μέλος

Αξίζει να σημειωθεί ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης είναι καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, διπλωματούχος μηχανικός της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ του TU Graz, Αυστρία, με γνωστικό αντικείμενο «Χημική Τεχνολογία Ανόργανων Υλικών». Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 επιστημονικά άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά με κριτές και το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 6.000 αναφορές (Google Scholar, Νοέμβριος 2022), με h-index 42.

Στην πρόταση με το σχέδιο ανάπτυξης του ΕΛΜΕΠΑ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που παρουσίασε ο πρύτανης στα μέλη της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 του νόμου 4957/2022, υπογράμμισε ότι οραματίζεται ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό Πανεπιστήμιο που θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του:

 • Τη φοιτητοκεντρική, ποιοτική προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και νέων τεχνολογιών.
 • Τη συστηματική ενίσχυση της έρευνας και την υλοποίηση διδακτορικών σπουδών υψηλού επιπέδου.
 • Τη διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία, τους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
 • Τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου, με κύρια έμφαση στον θεσμό των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και τη σημαντική αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών και του προσωπικού.
 • Την υπεράσπιση και την προώθηση των αρχών της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, με έμφαση στις δράσεις υποστήριξης των φοιτητών, πρωτίστως των κοινωνικά ευάλωτων, ιδιαίτερα σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης και κοινωνικών αποκλεισμών.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ, μετά τη δημοσίευση της διαπιστωτικής πράξης εκλογής του Πρύτανη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα οριστούν οι Αντιπρυτάνεις, καθώς επίσης οι τομείς ευθύνης και οι αρμοδιότητές τους. Η θητεία του Πρύτανη, Καθηγητή Νίκου Κατσαράκη, και του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ λήγει στις 31 Αυγούστου 2026.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023