Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο στο TripAdvisor
Ιταλία

Η Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο στο TripAdvisor

Η Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στο TripAdvisor για τη δημοσιεύση μη ορθών πληροφοριών στα σχόλια του.

Η Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού βασισμένη στον ρυθμιστικό της ρόλο άρχισε μια έρευνα επτά μηνών μετά από καταγγελία από μια ομάδα καταναλωτών αλλα και ιδιοκτητών ξενοδοχείων. Το TripAdvisor κατηγορείται ότι παρουσιάζει σχόλια των χρηστών του ως “αυθεντικά και γνήσια” παρά τη μη λήψη μέτρων για την αποφυγή δημοσίευσης ψευδών απόψεων.
 
Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση και θα ασκήσει έφεση. Ως γνωστόν, το Tripadvisor δημοσιεύει κριτικές για ξενοδοχεία και εστιατόρια, και άλλες ταξιδιωτικές πληροφορίες, αλλά δέχεται πολύ έντονη αμφισβήτηση για το αν τα σχόλια προέρχονται πάντα από αξιόπιστες πηγές.
 
Η ρυθμιστική αρχή με έδρα τη Ρώμη, δήλωσε ότι το TripAdvisor και το ιταλικό του παράρτημα θα πρέπει να σταματήσει “τη δημοσίευση παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τις πηγές των αξιολογήσεων του“, προσθέτοντας ότι η πρακτική αυτή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011.
 
Όμως, η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση της: “Τα συστήματα και οι διαδικασίες μας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην προστασία των καταναλωτών από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που προσπαθούν να ξεγελάσουν σύστημα μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Tripadvisor είναι μια δύναμη με στόχο το καλό, τόσο για τους καταναλωτές αλλά και για την τουριστική βιομηχανία“.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024