Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςITB Berlin 2020: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ λόγω του κορονοϊού COVID-19
Εκθέσεις

ITB Berlin 2020: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ λόγω του κορονοϊού COVID-19

Ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο λόγω του κορονοϊού COVID-19.

Λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του νέου κορονοϊού COVID-19, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αποφάσισαν να ακυρώσουν την ITB Berlin, γεγονός που έχει γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης. Η υπεύθυνη υγειονομική αρχή του Charlottenburg-Wilmersdorf του Βερολίνου είχει πιέσει για αυξημένες απαιτήσεις προστασίας για την εκδήλωση νωρίς σήμερα το απόγευμα (18:27). Μεταξύ άλλων, η αρχή είχε απαιτήσει ότι κάθε συμμετέχων στην εμπορική έκθεση πρέπει να μπορεί να αποδείξει στη Messe Berlin ότι δεν προέρχεται από τις περιοχές καθορισμένων κινδύνων ή ότι έχει έρθει σε επαφή με ένα άτομο από τις περιοχές κινδύνου, πράγμα από λίγο ως πολύ απίθανο!! Φυσικά, η Messe Berlin δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει όλες αυτές τις απαιτήσεις.
 
Η Messe Berlin επισημαίνει για εβδομάδες ότι η απόφαση να κρατηθούν ή να ακυρωθούν σημαντικά γεγονότα μπορεί να γίνει μόνο με βάση τη σύσταση ή τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Μόνο αυτές οι αρχές έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και εμπειρογνωμοσύνη για να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.
 
Ο Christian Göke, διευθύνων σύμβουλος της Messe Berlin GmbH, δήλωσε: “Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, η ITB Berlin έχει εξαιρετική σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, και τους εργαζόμενους πολύ σοβαρά και με βαριά καρδιά προχωράμε στην ακύρωση της ITB Βερολίνου 2020, η οποία έχει πλέον καταστεί αναγκαία”.
 
Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Messe Berlin, Wolf-Dieter Wolf εξηγεί: “Στην 54ετή ιστορία της, η ITB Berlin και η Messe Berlin δεν έχουν ξαναζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστηρίξει την ITB Berlin τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και προσβλέπει στη συνέχιση της εμπιστοσύνης συνεργασίας μας με τους εταίρους μας στην αγορά”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023