Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ILME και Geo Routes Cultural Institute
Logistics και τουρισμός

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ILME και Geo Routes Cultural Institute

Ημερίδα της ομάδας Up Greek Logistics για την ανακοίνωση προγράμματος πιστοποίησης logistics κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Την Τρίτη 22 Ιουλίου, στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού προσκεκλημένων, έλαβε χώρα η 2η ετήσια συνάντηση της ομάδας Up Greek Logistics, στην διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με τα Logistics της τουριστικής βιομηχανίας, με επιστέγασμα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILME) και του Geo Routes Cultural Institute.
 
Τα logistics αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα στις ροές προιόντων & υπηρεσίων, επηρεάζοντας καταλυτικά την εφοδιαστική αλυσίδα από το σημείο προέλευσης έως το σημείο κατανάλωσης, και εν τέλει τον βαθμό ικανοποίησης των καταναλωτών. Σήμερα, στην εποχή μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την διαχείριση του ανταγωνισμού, τόσο σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο της αγοράς. Το ILME, ως μέλος και εκπρόσωπος του European Logistics Association [ELA] στην Ελλάδα, προχώρησε στην ανακοίνωση του 1ου προγράμματος επαγγελματικής πιστοποίησης Logisticians για την Ελλάδα κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα του ELA, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους.


Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος κ. Σπύρος Ολύμπιος
 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Έρευνας του ΙΛΜΕ για Εταιρείες Μεταφορών & Logistics από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Χανιώτη CEO της Telenavis και Νικόλαο Λεβέντη, η Πιστοποίηση ECBL του ELA από την κα Βασιλική Λαιζηνού, Managing Director του ILME ECL, η καμπάνια “PerhaΨ you’re an AΘenian, too!” από την κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, Marketing & Communications Director του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η ανακοίνωση του σχεδιασμού των πολιτιστικών διαδρομών Geo Routes @ ports of call ex.Piraeus από τον κ. Γιάννη Μπαλακάκη, πρόεδρο του Geo Routes Cultural Institute, και το πλάνο δράσεων του ILME & της Up Greek Logistics από την κα Λίνα Πάλλη, Senior Account Supervisor Cargo Development Department AIA και γενική γραμματέα του ILME.


Ο πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute κ. Γιάννης Μπαλακάκης
 

Επιστέγασμα της συνάντησης ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος και του Geo Routes Cultural Institute από τους προέδρους των δύο φορέων κ.κ. Σπύρο Ολύμπιο και Γιάννη Μπαλακάκη αντίστοιχα, το οποίο -μεταξύ άλλων- αποσκοπεί στην εφαρμογή και απεικόνιση των logistics στην εφοδιαστική αλυσίδα των υπηρεσιών κατά τα πρότυπα του ELA, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ουκρανίας κ. Vladimir Shkurov, ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ και πρόεδρος της MedCruise (Association of Mediterranean Cruise Ports) κ. Σταύρος Χατζάκος, και η ε.τ. γενική διευθύντρια Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Ζωή Καζαζάκη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Νetworking Cocktail, με φόντο το λιμάνι και τις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024