Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαρουσίαση του 'We do local' στους ξενοδόχους και τους τοπικούς παραγωγούς του Ν.Ηρακλείου
Περιφέρεια

Παρουσίαση του 'We do local' στους ξενοδόχους και τους τοπικούς παραγωγούς του Ν.Ηρακλείου

Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους.

Η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ στα πλαίσια παρουσίαση​ς​ του “We do local” στους ξενοδόχους της Κρήτης, πραγματοποίησε με επιτυχία τη Δευτέρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στην Χερσόνησο, εκδήλωση παρουσίασης του νέου αυτού προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
 
Το “We do local” είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης που σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce στόχο έχουν την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω ενός ενιαίου σήματος, το “We do local”, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.


 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ηρακλείου και μέλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ που χειρίζεται το πρότυπο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, “είναι επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία συγκεκριμένης ταυτότητας των καταλυμάτων, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και οικονομίας και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ελληνικής φιλοξενίας και του πολιτισμού μας στους επισκέπτες μας“.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλοι οι λόγοι που οδήγησαν τους 14 ξενοδόχους της Κρήτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους, όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές πιστοποίησης καταλυμάτων αλλά και πρακτικές εφαρμογής τους. Επίσης, όπως σε κάθε εκδήλωση δημιουργήθηκε μία έκθεση, όπου οι τοπικοί παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα προιόντα τους στους ξενοδόχους. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι: Κrivek AE, ΦΗΜΗ, Μύλοι Κρήτης, ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, μέλι Aroma Kritis, Κastro OE, Αγνότης Συλλιγάρδος ΟΕ, Τυροκομικά Αεράκης, Α.Σ. Οροπεδίου Λασιθίου, Αρτοζαχαροπλαστείο Σπυριδάκης, Καλημέρα Φρούτα ΑΕ, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης Wines of Crete και ο Όμιλος Νέων Ελλήνων.

 
 

Η παρουσίαση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί με την απονομή του πιστοποιητικού στο νέο μέλος του We do local από το Νομό Ηρακλείου το ξενοδοχείο Nana Beach Resort, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του ιδιοκτήτη Μιλτιάδη Καράτζη. Η διοίκηση της Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενεία ΑΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 
Επόμενος σταθμός του We do local είναι ο Ν.Λασιθίου, όπου θα έχουν την ευκαιρία οι ξενοδόχοι και οι τοπικοί παραγωγοί του νομού να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρότυπο “We do local”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024