Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠρος συγχώνευση ΔΕΘ – Helexpo
Εκθέσεις

Προς συγχώνευση ΔΕΘ – Helexpo

Σε δύο μήνες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση ΔΕΘ και Helexpo σε μία νέα ανώνυμη εταιρεία, σύμφωνα με όσα προβλέπει σχετικό άρθρο σε νόμο που εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την κατάργηση-συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συγχώνευση των ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο “ΔΕΘ – HELEXPO AE”.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής: “Η Ελλάδα αλλάζει νοοτροπία. Αποκαθιστούμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, ανακτούμε την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και αποδεικνύουμε ότι στην πολιτική υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Με την Κυβερνητική δέσμευση για διοικητική μεταρρύθμιση να αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο στην προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας, η υπερψήφιση του Νομοσχεδίου υπηρετεί πιστά την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημόσιων οργανισμών, με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου.

Ειδικότερα, η συγχώνευση των ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία, πέρα από τη ριζική ανασυγκρότηση των δυο εταιρειών, αποτελεί πολιτική απόφαση στρατηγικής σημασίας διότι είναι προϊόν διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης του ΥΜΑΘ με τους εμπλεκόμενους παράγοντες,  έτυχε ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας, ενώ παράλληλα ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των αρμόδιων φορέων.

Με τη νέα εταιρεία που θα προκύψει:

  • Διευθετούνται οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της Δ.Ε.Θ. και της Helexpo, καθώς και οι επικαλύψεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες.
  • Δίνεται ενιαία εικόνα της εκθεσιακής μας δραστηριότητας.
  • Δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας στην επιχειρησιακή λειτουργία.
  • Η δημιουργία της κεφαλαιακά ισχυρής συγχωνευμένης εταιρείας θα αναδείξει τις οικονομικές δυνατότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας τη Βόρεια Ελλάδα εκθεσιακό πόλο και μοχλό ανάπτυξης.

Ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε πως ‘στον τόπο μας έχουμε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες’. Με τη σημερινή μας ψήφο αποδείξαμε περίτρανα πως η Ελλάδα εξελίσσεται και η Βόρεια Ελλάδα  μπορεί να καταστεί τόπος ευκαιριών.

Απελευθερώνοντας τα δημιουργικά μας στοιχεία, η χώρα μας μπορεί να αλλάξει μορφή. Διότι αλλαγή του πολιτικού και οικονομικού κλίματος δεν σημαίνει απλή εναλλαγή κυβερνήσεων στην εξουσία, μα προπάντων αλλαγή νοοτροπίας”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023