Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήSani Dunes: To νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων του Sani Resort
Ξενοδοχεία

Sani Dunes: To νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων του Sani Resort

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο Όμιλος Ξενοδοχείων Σάνη, αξιοποιώντας έκταση 41 στρεμμάτων, με την επωνυμία Sani Dunes θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών, τρία εστιατόρια, κτήριο με σκεπαστή πισίνα και spa.

Tην ολοκλήρωση μέσα στο χειμώνα που έρχεται ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος σχεδιάζει ο Όμιλος Ξενοδοχείων Σάνη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου 5άστερου ξενοδοχείου, καθώς και εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό στις υφιστάμενες μονάδες στο Sani Resort στη Χαλκιδική, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν τα συγκροτήματα Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club και τη μαρίνα Sani Marina. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο όμιλος, αξιοποιώντας έκταση 41 στρεμμάτων, με την επωνυμία Sani Dunes θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών (80 junior suites & panorama junior suites, 56 δίκλινα & family rooms), τρία εστιατόρια, κτήριο με σκεπαστή πισίνα και spa. Ο όμιλος έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες την 1η Οκτωβρίου, ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στα μέσα Ιουνίου του 2017. Σύμφωνα με τον όμιλο, η ταχύτητα υλοποίησης και λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, σε διάστημα μόλις 8,5 μηνών, θα αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι ότι θα προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 24,2 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται η αξία της γης.
 
Παράλληλα, την προσεχή χειμερινή περίοδο θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club. H επένδυση περιλαμβάνει την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέο εστιατόριο, μπαρ και πισίνα για ενηλίκους, καθώς και κτήριο με σκεπαστή θερμαινόμενη πισίνα. Σημειώνεται ότι η Σάνη και η Ikos Resorts έχουν ενταχθεί σε νέο όμιλο, διατηρώντας, όμως, την αυτόνομη παρουσία τους. Η Ikos ελέγχει δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, το Ikos Oceania και το Ikos Olivia. Η Ikos με τη σειρά της έχει προγραμματίσει και αυτή νέες επενδύσεις. Ειδικότερα, κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο έχει αποφασισθεί η υλοποίηση προγράμματος το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του συνόλου των 298 δωματίων του ξενοδοχείου Ikos Oceania. 
 
O προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος θα ανέλθει σε 11,2 εκατ. ευρώ. Βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική Oaktree Capital Management, ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldμan Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ikos θα προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές νέες επενδύσεις, με στόχο την ένταξη στον όμιλο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024