Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνάντηση της πρέσβειρας της Σουηδίας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφέρεια

Συνάντηση της πρέσβειρας της Σουηδίας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Tζιτζικώστας παρουσίασε στην πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Την πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο της Σουηδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννη Ακκά, δέχθηκε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σουηδία διαχρονικά, ενώ παρουσίασε στην πρέσβειρα της Σουηδίας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.
 
Η φιλοσοφία της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία με φίλες χώρες, με τις οποίες υπάρχει κοινή αντίληψη και κοινά πεδία οικονομικού ενδιαφέροντος –και η Σουηδία είναι μια τέτοια χώρα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε στην Πρέσβειρα της Σουηδίας να ανοίξει δίαυλος συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Μακεδονίας και της σουηδικής πλευράς μέσα από την οργάνωση επισκέψεων, που θα στοχεύουν σε τρεις θεματικούς άξονες: τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο και την ιστορία και τον πολιτισμό. “Αυτοί οι τρεις άξονες αποτελούν τα θεμέλια της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας και μπορούν να προσελκύσουν υψηλό ενδιαφέρον στη Σουηδία“, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Ειδικότερα, αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε την ανάπτυξη συνεργειών με στόχο την προσέλκυση Σουηδών τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία, “μια περιοχή που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει δωδεκάμηνο τουρισμό σε πολλές θεματικές του μορφές“, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στη Σουηδία, ώστε να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας στους Σουηδούς επισκέπτες, αυξάνοντας το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.
 
Από την πλευρά της, η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Wrangberg συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την εκλογή του και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση. Η κα Wrangberg τόνισε την πεποίθησή της ότι πρέπει να ενισχυθούν οι σχέσεις της Κεντρικής Μακεδονίας με τη σουηδική πλευρά σε διάφορους τομείς, με στόχο την ενίσχυση της Ευρώπης των Περιφερειών. Ειδικότερα, η πρέσβειρα της Σουηδίας επισήμανε την ανάγκη εμπέδωσης της συνεργασίας με την Κεντρική Μακεδονία στον τομέα του πολιτισμού, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας, επιδιώκοντας την προσέλκυση Σουηδών επενδυτών στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Wrangberg πρότεινε τη συμμετοχή επιχειρήσεων από την Κεντρική Μακεδονίας σε επιχειρηματική αποστολή που θα οργανωθεί από το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο τον προσεχή Νοέμβριο.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024