Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο Green Key επεκτείνεται στον χώρο της εστίασης
Εστίαση

Το Green Key επεκτείνεται στον χώρο της εστίασης

Το 2016 υπάρχουν 2.350 βραβευμένες με το 'Green Key' τουριστικές μονάδες σε 50 χώρες, από τις οποίες 165 στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα παρουσιάζει δυναμική άνοδο και εξέλιξη.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς Προγράμματος Green Key, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Chefs Club of Greece – Club, ώστε το ευρύτατα αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα ποιότητας “Green Key” να επεκταθεί και στο χώρο της εστίασης.

Το 2016 υπάρχουν 2.350 βραβευμένες με το “Green Key” τουριστικές μονάδες σε 50 χώρες, από τις οποίες 165 στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα παρουσιάζει δυναμική άνοδο και εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που το πρόγραμμα βράβευσης Green Key επεκτείνεται και στο χώρο της εστίασης βοηθώντας τις επιχειρήσεις του κλάδου μας στην εφαρμογή σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης, με ενεργή συμμετοχή του προσωπικού και εκτεταμένη πληροφόρηση των πελατών μας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην διαχείριση του νερού, της ενέργειας και των απορριμμάτων, διατηρώντας το επίπεδο του καθαρισμού πολύ υψηλό. Θεωρούμε ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης θα αξιοποιήσουν τα οφέλη του Green Key και θα χαρούμε να τις καλωσορίσουμε στο πρόγραμμα”.

“Η οικολογία σημαίνει οικονομία και το αντίστροφο και σε καμία περίπτωση η εξοικονόμηση δεν σημαίνει μείωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος”, επισημαίνει η κα Νατάσσα Αντωνοπουλου, υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος “Green Key”και προσθέτει ότι η ορθολογική διαχείριση των τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων εστίασης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων και στη μείωση απορριμμάτων. Επίσης, μέσα από τις προτεινόμενες πρακτικές, είναι εφικτή σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας, ζήτημα που στις μέρες μας απασχολεί όλες τις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα “Green Key” προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, που έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, αλλά και προβολή και διεθνή αναγνώριση στις επιχειρήσεις που το αποκτούν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης “HORECA”, όπου γίνεται η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης θα ενημερώνει τους ξενοδόχους και τα στελέχη τους για τα οφέλη της συμμετοχής και  βράβευσής τους με το Green Key.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023