Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχεία: Κλείστε τα αν δεν θέλετε να τα επιτάξετε
Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία: Κλείστε τα αν δεν θέλετε να τα επιτάξετε

Ο κλάδος του τουρισμού και οι φορείς των ξενοδοχείων ζητούν το κλείσιμο και των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας λόγω της πλέον πολύ μικρής τους πληρότητας.

Μόλις χθες έκλεισαν μέχρι τέλους Απριλίου 2020 τα εποχικά καταλύματα σε όλη την χώρα με απόφαση της κυβέρνησης, αφήνοντας όμως έξω τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας και έτσι αποκλείοντάς τα από μελλοντική ένταξη τους σε νόμους προστασίας και υποστήριξης των επιχειρήσεων που θα κλείσουν με εντολή της κυβέρνησης.
 
Όμως το ΦΕΚ δεν ανέφερε τίποτα για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα και ουσιαστικά δεν έχουν πλέον πελατεία μετά την απαγόρευση των συνεδρίων και των σχολικών εκδρομών που αυτό το διάστημα ήταν η κύρια πηγή εσόδων τους, και φυσικά θα χρειαστούν και αυτές οι επιχειρήσεις υποστήριξη. Από την άλλη, εκτός από το οικονομικό κόστος φυσικά υπάρχει και το θέμα της ανάγκης περιορισμού της νόσου ώστε να μην χρειαστούν πλέον εξαιρετικά σημαντικά μέτρα, όπως αυτό της επίταξης των ξενοδοχείων. 
 
Ας δούμε λίγο τι γίνεται στην Ισπανία που βρίσκεται λίγες μέρες μπροστά μας, από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή. Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας θεωρεί ότι η υψηλή περίοδος της νόσου θα είναι τα μέσα Απριλίου για τη συγκεκριμένη χώρα και μέχρι εκείνες τις μέρες τα κρούσματα θα πολλαπλασιάζονται βγήκε βασιλικό διάταγμα που αναφέρει ότι ΜΟΝΟ και ΑΝ κριθεί απαραίτητο θα γίνουν επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και ξενοδοχείων που θα μετατραπούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
 
Εφόσον η Ελλάδα έχει καταφέρει προς το παρόν να είναι λίγες μέρες πίσω από τις καταστάσεις και αυτό της δίνει ένα καλό προβάδισμα, γιατί δεν παίρνει την απόφαση να κλείσει ΟΛΑ τα καταλύματα της χώρας; Από τις πηγές του TravelDailyNews γνωρίζουμε ότι οι φορείς του τουρισμού πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, και αν δεν είναι εφικτό για όλα τα ξενοδοχεία, τουλάχιστον εκείνα που στην ουσία έχουν κλείσει αφού η κύρια πηγή εσόδων τους τα συνέδρια και οι εκδρομές έχουν απαγορευτεί. Εν κατακλείδι, έχουν κλείσει έμμεσα και δεν μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή νομοθεσία που εύλογα θα ακολουθήσει. 
 
Το Υπουργείο Τουρισμού επιτέλους μετά από απαίτηση του τουριστικού κλάδου πολύ σωστά δημιούργησε την Επιτροπή Αντιμετώπισης της Κρίσης, η οποία πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπίσει αυτή την απαίτηση του ξενοδοχειακού κλάδου και να κοιτάξει την Ελλάδα συνολικά, και να απαιτήσει από τα συναρμόδια υπουργεία υποστήριξη του κλάδου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024