Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΥποχρεωτική η ακύρωση της ΜΙΤΤ 2020; Αντιφάσκουν δήμαρχος Μόσχας και διοργανωτές – Ακυρώνεται η ΙΜΕΧ
Εκθέσεις

Υποχρεωτική η ακύρωση της ΜΙΤΤ 2020; Αντιφάσκουν δήμαρχος Μόσχας και διοργανωτές – Ακυρώνεται η ΙΜΕΧ

Αντίφαση μεταξύ των διοργανωτών της ΜΙΤΤ και της απόφασης του δημάρχου Μόσχας για ακύρωση όλων των μαζικών συναθροίσεων μέχρι τις 10 Απριλίου 2020. Από την άλλη, η ΙΜΕΧ στη Φρανκφούρτη που θα γινόταν 12-14 Μαΐου επίσημα σήμερα ακυρώθηκε.

Ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για ακύρωση από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Μόσχας “ΜΙΤΤ” και μέχρι στιγμής ο επίσημος κόμβος ανακοινώνει ότι η έκθεση θα γίνει κανονικά, ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε χθες ότι όλες οι μαζικές συναθροίσεις ακυρώνονται μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.

Και εύλογα ρωτάμε πως θα διεξαχθεί η έκθεση εφόσον ο δήμαρχος της πόλης απαγορεύει τις εκδηλώσεις; Δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη η υγεία των πολιτών; Η ανακοίνωση που αναφέρει η διοργανώτρια εταιρία ότι θα παρέχει αντισηπτικά είναι επαρκής; Και αν ήταν γιατί δεν ακολουθήσαν όλες οι εκθέσεις την ίδια (υπεύθυνη;) στάση; Η ΙΜΕΧ μόλις πριν λίγο ανακοίνωσε την ακύρωση της ακολουθώντας τις υποδείξεις του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, και θεωρώντας ότι τα αντισηπτικά δεν είναι επαρκής αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με σημερινή επιστολή προς τους εκθέτες και επισκέπτες η συνεδριακή έκθεση ΙΜΕΧ που γίνεται στη Φρανκφούρτη ανακοίνωσε την ακύρωση της αφού ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας συνιστά την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων πάνω από 1000 άτομα σε όλη την Γερμανία. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη αλλά προέχει η υγεία όλων μας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου της Μόσχας αναφέρει: “Εγκαλούμενος στις ανησυχίες της δημόσιας υγείας για την εξάπλωση του κοροναϊού, ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin απαγόρευσε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις άνω από 5.000 ανθρώπων μέχρι τις 10 Απριλίου 2020″. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο δήμαρχος εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση στις 10 Μαρτίου.

Η απαγόρευση επηρεάζει “αθλητικές, ψυχαγωγικές, δημόσιες και άλλες μαζικές εκδηλώσεις”.

Από την άλλη μεριά, η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: “Η έκθεση MITT δεν υπάγεται στους περιορισμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις της δηαμρχικής Αρχής της 10ής Μαρτίου. Και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων: “Ως διοργανωτές εμπορικών εκδηλώσεων, ακολουθούμε τις υποδείξεις της Ρωσικης Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολούθησης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών & Ευζωΐας, με τις οποίες συστήνεται να ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής προσώπου και χεριών. Ένας επαρκής αριθμός αντισηπτικών χεριών θα παρέχεται στο χώρο της έκθεσης και όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν μάσκες μπορούν να το κάνουν από το σημείο εγγραφών”.

Τα πρακτορεία ειδήσεων RBC και TASS ανέφεραν προηγουμένως ότι οι αξιωματούχοι της Μόσχας είχαν ακυρώσει ένα ετήσιο φεστιβάλ για να γιορτάσουν την προσάρτηση της Ρωσίας στην Κριμαία. Χθες, στις 10 Μαρτίου, πολλές ομάδες της αντιπολίτευσης ζήτησαν επισήμως την πραγματοποίηση διαμαρτυριών κατά των προτεινόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων. Οι συγκεντρώσεις είχαν προετοιμαστεί για τις 21 και 22 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της ΜΙΤΤ στις 11 Μαρτίου 2020, δηλαδή μια μέρα μετά, αναφέρει ρητά ότι η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά στις 17-19 Μαρτίου 2020. Δείτε https://www.mitt.ru/Articles/officialresponse.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024