Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΔήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών
Τουριστική εκπαίδευση

Δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών

'Οι δηλώσεις των Υπουργών Παιδείας και Τουρισμού βρίσκονται καταρχάς προς τη σωστή κατεύθυνση και συνδέονται με προτάσεις που έχουν κάνει τόσο οι σχετικοί επιστήμονες με τον τουρισμό όσο και οι επαγγελματικοί φορείς του τομέα', δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής, κ. Πάρις Τσάρτας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής, κ. Πάρις Τσάρτας τόνισε την ανάγκη να εμπλακούν στις συζητήσεις για την τουριστική εκπαίδευση τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά, που διαθέτουν και τη σχετική εμπειρία.

Οι δηλώσεις των Υπουργών Παιδείας και Τουρισμού βρίσκονται καταρχάς προς τη σωστή κατεύθυνση και συνδέονται με προτάσεις που έχουν κάνει τόσο οι σχετικοί επιστήμονες με τον τουρισμό όσο και οι επαγγελματικοί φορείς του τομέα. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται και πάλι, όπως γνωρίζουν οι αρμόδιοι και των δύο υπουργείων, ότι έχουν δημιουργηθεί δύο προπτυχιακά τμήματα τουρισμού σε ελληνικά πανεπιστήμια από το 2008 (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία καταργήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς να έχουν λειτουργήσει το 2013.
 
Ο πρώην υπουργός Παιδείας καθηγητής κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευτεί ότι αυτά τα τμήματα θα λειτουργούσαν το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, πράγμα που τελικά δεν έγινε. Επισημαίνουμε και πάλι την ανάγκη, στις όποιες συζητήσεις αφορούν την τουριστική εκπαίδευση, να εμπλακούν άμεσα τα δύο ενδιαφερόμενα πανεπιστήμια που διαθέτουν τη σχετική εμπειρία, τις υποδομές και το προσωπικό για τα τουριστικά θέματα“.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024