Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτική εκδρομή του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού»
Εκπαίδευση

Εκπαιδευτική εκδρομή του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού»

Το ΠΜΣ, στα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα οινοποιεία “Ένωση Ηρακλείου”, με σκοπό οι φοιτητές να μάθουν την έννοια του οινοτουρισμού ως ειδική μορφή τουρισμού, και τη σημασία της δικτύωσης και των συνεργειών για την ανάπτυξη των οινοποιείων και του οινοτουρισμού.

Το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού πραγματοποίησε το Σάββατο 19/11/2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στα οινοποιεία «Ένωση Ηρακλείου», «Daf Wines» και «Ευφροσύνη». Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, συνοδεία του Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Τριχά. Οι συμμετέχοντες/σες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια του οινοτουρισμού ως ειδικής μορφής τουρισμού, τη σημασία της δικτύωσης και των συνεργειών για την ανάπτυξη των οινοποιείων και του οινοτουρισμού, καθώς και τη διαχρονική ανάπτυξη και εξέλιξη του δικτύου Wines of Crete.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Δρ. Μαρία Αλεμπάκη : «Μερικές σημειώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού»
  • Δρ. Έλλη Γκίκα (Wines of Crete): «Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και οι λόγοι της επιτυχούς δικτύωσης»

Τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των οινοποιείων και γευσιγνωσία τοπικών οίνων.

Το ΠΜΣ ευχαριστεί θερμά τόσο τις ομιλήτριες για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, όσο και τα τρία οινοποιεία για την υποδειγματική φιλοξενία. Τόσο ο κ. Γιάννης Μασαούτης (Ένωση Ηρακλείου) όσο και η κα. Φερενίκη Δουλουφάκη (Daf Wines) και ο κ.  Αντώνης Κοσμαδάκης (Ευφροσύνη) επιβεβαίωσαν στην πράξη το υψηλό επίπεδο των κρητικών οινοποιείων και ανέδειξαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη μαγεία της οινοπαραγωγής αλλά και τη σύνδεσή αυτής με τον επισκέπτη-περιηγητή και την τοπική κοινωνία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024