Τελευταία νέα
HomeΕκπαίδευσηΗμέρες Καριέρας: Πλεονεκτική η θέση σπουδαστών και αποφοίτων στην αγορά εργασίας
Εκπαίδευση

Ημέρες Καριέρας: Πλεονεκτική η θέση σπουδαστών και αποφοίτων στην αγορά εργασίας

«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στις ημέρες καριέρας που διοργάνωσε το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής στην Ανάβυσσο», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη.

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων, την παρουσία της υφυπουργού τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη καθώς και του διάσημου στις ΗΠΑ σεφ, απόφοιτου της σχολής, κ. Νίκου Πουλμέντη πραγματοποιήθηκαν οι “Ημέρες Καριέρας” που διοργάνωσε το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής από τις 8 – 10 Μαρτίου 2023. Μεταξύ των επιχειρήσεων κορυφαία brands ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης, τουριστικά γραφεία, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους σπουδαστές της σχολής με σκοπό τη συμφωνία στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αλλά και επαγγελματικής συνεργασίας με αποφοίτους της σχολής.

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: “Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στις ημέρες καριέρας που διοργάνωσε το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής στην Ανάβυσσο. Θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ την Διευθύντρια του ΙΕΚ, κ. Χαρά Κοβούση, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωσή τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς τις επιχειρήσεις που μας τίμησαν και μας εμπιστεύονται. Και σ’ αυτές εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας, το ανθρώπινο δυναμικό μιας χώρας που της αξίζει να πρωτεύει σε όλους τους τομείς. Η συμμετοχή πλήθους των τουριστικών επιχειρήσεων, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου και σίγουρα προσδίδει τρομερή υπεραξία στη φετινή διοργάνωση των ημερών καριέρας. Βρίσκεται, δε, στη σωστή κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανεμπόδιστης απόκτησης πολύτιμων παραστάσεων και εμπειριών, που επιθυμεί το υπουργείο Τουρισμού να προσδώσει στην παρεχόμενη δημόσια τουριστική εκπαίδευση.”

Περιζήτητοι οι απόφοιτοι των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε, επίσης, σε στοιχεία πρόσφατης έρευνας που καταδεικνύουν την πλεονεκτική θέση των αποφοίτων των σχολών αρμοδιότητας του υπουργείου τουρισμού στην αγορά εργασίας. “Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ μας, κατέχουν υψηλές θέσεις και ταυτόχρονα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Σε έρευνα που διεξήγαμε το 2022 για τους αποφοίτους των σχολών του υπουργείου Τουρισμού, προέκυψε ότι το 66% βρήκε άμεσα εργασία ήδη στους πρώτους δύο μήνες από την αποφοίτηση του, ενώ το 88% εργάζεται από την αποφοίτησή του μέχρι και σήμερα στον τουρισμό.” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι “Η ενίσχυση του ανθρώπινου παράγοντα του τουρισμού, η θωράκιση της θέσης του μέσα σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας μέσα από την άρτια εκπαίδευσή του αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τον συνολικό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού.”

Ο Ν. Πουλμέντης  επιστρέφει με το έδεσμα που τον έκανε διάσημο

Παράλληλα, κατά την πρώτη ημέρα, επιχειρήσεις και σπουδαστές παρακολούθησαν τον σεφ Νίκο Πουλμέντη να παρασκευάζει την ταραμοσαλάτα του, μια από τις συνταγές του που τον έκαναν διάσημο στις ΗΠΑ. Ο κ. Πουλμέντης είναι απόφοιτος της ιστορικής σχολής της Αναβύσσου και σημειώνει μία επιτυχημένη πορεία στην αμερικανική ήπειρο, διατηρώντας το δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Το 2012 επιλέχθηκε να στελεχώσει την ομάδα των σεφ που μαγείρεψε επί τέσσερις ημέρες για τους καλεσμένους του Προέδρου Ομπάμα στην ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης των Ημερών Καριέρας, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν γευστικά εδέσματα που επιμελήθηκαν οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας” και “Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής” υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών τους ενώ οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Κλάδο του Τουρισμού” και “Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας” συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της εκδήλωσης, από την υποδοχή, τη γραμματεία έως και την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στο lobby και τους χώρους των συναντήσεων.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024