Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠρωτοποριακό σεμινάριο για την ασφάλεια τροφίμων από την TÜV Hellas
Σεμινάρια

Πρωτοποριακό σεμινάριο για την ασφάλεια τροφίμων από την TÜV Hellas

Σκοπός του σεμιναρίου της TÜV HELLAS, 'Ασφάλεια Τροφίμων και Οδηγίες Ορθής Πρακτικής για την εφαρμογή συστήματος HACCP σε Ξενοδοχεία' είναι η ουσιαστική εκπαίδευση των υπευθύνων και του προσωπικού των τμημάτων σίτισης των ξενοδοχειακών μονάδων με βάση τις σύγχρονες νομοθετικές και επιστημονικές απαιτήσεις της ασφάλειας τροφίμων στη μαζική εστίαση.

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Hellas διοργανώνει διήμερο πρωτοποριακό σεμινάριο για την Ασφάλεια Τροφίμων στα Ξενοδοχεία, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με θέμα “Ασφάλεια Τροφίμων και Οδηγίες Ορθής Πρακτικής για την εφαρμογή συστήματος HACCP σε Ξενοδοχεία”. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ουσιαστική εκπαίδευση των υπευθύνων και του προσωπικού των τμημάτων σίτισης των ξενοδοχειακών μονάδων με βάση τις σύγχρονες νομοθετικές και επιστημονικές απαιτήσεις της ασφάλειας τροφίμων στη μαζική εστίαση. Βασικός συνεργάτης της TÜV Hellas στην ανάπτυξη του σεμιναρίου και Εισηγήτρια είναι η Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος κα Μαρία Βαλέργα, με σημαντική εμπειρία στο χώρο των ξενοδοχείων, σε θέσεις χάραξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών λειτουργίας τους.

Το σεμινάριο πληροί όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις αρχές που στηρίζουν την ανάπτυξη συστήματος HACCP σε όλη την διατροφική αλυσίδα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, από την παραλαβή των πρώτων υλών έως την παράθεση στους πελάτες. Με την παράλληλη χρήση πρακτικών ασκήσεων, παραδειγμάτων και οπτικού υλικού εξασφαλίζεται η καλύτερη εμπέδωση της εφαρμογής του συστήματος ώστε η ασφάλεια τροφίμων να αποτελέσει πραγματική ποιοτική παράμετρο των  υπηρεσιών σίτισης του ξενοδοχείου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ξενοδοχείων και ειδικότερα σε υπευθύνους HACCP, επισιτιστικών τμημάτων και το αντίστοιχο προσωπικό και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ασφάλεια Τροφίμων και κίνδυνοι επιβάρυνσης τους
  • Βασικές Υποχρεώσεις βάσει διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας (οδηγός ΕΦΕΤ)
  • Ορθές πρακτικές χειρισμού των τροφίμων από την παραλαβή έως την παράθεση/διάθεσή τους, σύμφωνα με τις αρχές εφαρμογής συστήματος  HACCP
  • Καθαρισμός / Υγιεινή χώρων
  • Εμφάνιση / Ατομική Υγιεινή προσωπικού
  • Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων οργανισμών
  • Διαχείριση αλλεργιογόνων και απορριμμάτων
  • Ποιότητα νερού & μικροβιολογικές αναλύσεις
  • Διαχείριση διατροφικών κρίσεων/αντιμετώπιση παραπόνων πελάτη

Το σεμινάριο διοργανώνεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Νοεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Η TÜV Hellas μοιράζεται μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την τεχνογνωσία και τη μακρόχρονη εμπειρία της σε ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών, καταρτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών και των συνεργατών της. Στα 25 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει διοργανώσει περισσότερα από 1.000 σεμινάρια με 15.000 συμμετέχοντες, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών της έχει αναθεωρήσει την ύλη των μαθημάτων, έχει προσθέσει νέα εγκεκριμένα σεμινάρια και έχει αναδιοργανώσει το σύστημα εκπαίδευσης όσον αφορά στις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό με αποκλειστικό σκοπό την αυξημένη προστιθέμενη αξία στις γνώσεις των συμμετεχόντων.

Όλοι οι εισηγητές των σεμιναρίων είναι ταυτόχρονα και επιθεωρητές των αντιστοίχων προτύπων, ενώ κατέχουν πιστοποιητικό εισηγητή από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (όπως ο IRCA). Επιπλέον, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι μέσα από τα εσωτερικά σεμινάρια εξειδίκευσης της TÜV Hellas, ώστε να ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς εκπαιδευόμενους.

Όλα τα σεμινάρια έχουν πιστοποιήσεις από IRCA (U.K), IEMA, PMI και TÜV Hellas και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και να αξιολογείται η ποιότητα της μάθησης σε κατάλληλα σημεία (συνεχής αξιολόγηση), ενώ είναι αλληλεπιδραστικά με χρήση ομαδικών ασκήσεων, μελέτες περιπτώσεων, ασκήσεις ρόλων, ομιλίες και συζητήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024