Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕν αγνοία του ΣΕΤΕ η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Συγχαρητήρια επιστολή Χατζημάρκου προς Ανδρεάδη

Εν αγνοία του ΣΕΤΕ η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την υποστήριξη του ΣΕΤΕ προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στηριζόμενα σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου για το περιεχόμενο του οποίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δεν έχει καμία ευθύνη, ο ΣΕΤΕ, με χτεσινή του ανακοίνωση, διευκρίνισε ότι “η συνεργασία του με το εν λόγω Πανεπιστήμιο…

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την υποστήριξη του ΣΕΤΕ προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στηριζόμενα σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου για το περιεχόμενο του οποίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δεν έχει<...>καμία ευθύνη, ο ΣΕΤΕ, με χτεσινή του ανακοίνωση, διευκρίνισε ότι “η συνεργασία του με το εν λόγω Πανεπιστήμιο, που ανακοινώθηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου, καθώς και της παροχής επιστημονικής τεκμηρίωσης για τη διαμόρφωση των θέσεων του Συνδέσμου”.

Όσον αφορά στη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού, ο ΣΕΤΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη ύπαρξης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον τουρισμό αλλά, όπως τονίζει, δεν είναι αρμοδιότητά του να προτείνει την έδρα. Έχει, επίσης, εκφράσει την άποψη ότι η ιδανική εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία ενός δικτύου 3 – 4 σχολών στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Δεν είναι αναγκαίο οι σχολές αυτές να δημιουργηθούν ταυτόχρονα.

“Ας ξεκινήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά “με μια και ας προστεθούν στη συνέχεια οι υπόλοιπες. Ως προς αυτή τη μια σχολή, προφανώς πρέπει να δημιουργηθεί σε όποιο πανεπιστήμιο έχει τις καταλληλότερες προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή”. Κατά τον ΣΕΤΕ, “το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι έτοιμο για αυτό το εγχείρημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υποδεικνύουμε την έδρα της πανεπιστημιακής τουριστικής σχολής, αρμοδιότητα που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Χατζημάρκος: Χρήσιμη η άμεση απάντηση του ΣΕΤΕ

“Χρήσιμη” χαρακτήρισε την άμεση έκδοση δελτίου τύπου, από πλευράς του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΤΑΠ, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρο Ανδρεάδη. Όντας μέλος του ΣΕΤΕ και ταυτόχρονα επικεφαλής του φορέα που εκφράζει την επιχειρηματική κοινότητα της Δωδεκανήσου, ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε επίσης πως η τοπική, πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφραστεί με ισχυρή επιχειρηματολογία υπέρ της αναγκαιότητας ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος τουρισμού στη Ρόδο.

Τέλος, τονίζεται πως η ΔΕΤΑΠ είναι στη διάθεση του ΣΕΤΕ για την από κοινού συνεργασία, “με στόχο την απολύτως αναγκαία αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης της χώρας, με ταυτόχρονη στήριξη των προορισμών αυτών που αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, λαμπρό παράδειγμα του οποίου αποτελεί η Ρόδος”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024