Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΈνα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς
Τουριστική εκπαίδευση

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το τμήμα κατετάγη στα 30 πρώτα πανεπιστημιακά τμήματα πανελληνίως με τις περισσότερες πρώτες επιλογές υποψηφίων για το 2017 και πρώτο ανάμεσα στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τo ακαδημαϊκό έτος που βαίνει στη λήξη του σηματοδοτήθηκε από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών και τον ενθουσιασμό των νεοεισερχόμενων φοιτητών του.

“Ως πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, με την υποστήριξη των διδασκόντων, του διοικητικού προσωπικού και συνεργατών, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη και τις προσδοκίες των μαθητών που μας επέλεξαν και μας κατέταξαν στα 30 πρώτα Τμήματα πανελληνίως με τις περισσότερες πρώτες επιλογές υποψηφίων για το 2017 και πρώτους ανάμεσα στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς”, αναφέρει ο καθηγητής κ. Νικόλαος Β. Γεωργόπουλος, πρόεδρος του τμήματος και πρώην πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
 
“Γνώμονάς μας αυτήν την πρώτη χρονιά ήταν να προσφέρουμε στους φοιτητές μας ένα δυναμικό και καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο θα ανανεώνουμε συνεχώς, στοχεύοντας να βρισκόμαστε διαρκώς στην αιχμή των διεθνών τουριστικών εξελίξεων. Το έμπειρο και καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αξιοποιώντας νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στάθηκε συνοδοιπόρος των φοιτητών σε αυτήν την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήσαμε διεθνούς κύρους καθηγητές, όπως ο Dr. Daniel McCole, αναπλ. καθηγητής Αειφορίας στον Τουρισμό, στο Michigan State University των ΗΠΑ, ο οποίος προσέφερε υψηλού επιπέδου διδασκαλία στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μας, στο πλαίσιο συνεργασίας του τμήματος με το Ίδρυμα Fulbright.

Στην προσπάθειά μας για μεγιστοποίηση της προσφερόμενης αξίας στους φοιτητές μας, δεν περιοριστήκαμε μόνο στην παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας, αλλά συμμετείχαμε και διοργανώσαμε μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες σύνδεσης με την αγορά εργασίας, προσκαλώντας στελέχη, όπως από την Travel Gems και την Green Evolution, να μεταφέρουν την εμπειρία της αγοράς μέσα από βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές προσημειώσεις. Οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά κορυφαίους καινοτόμους οργανισμούς όπως τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, όπου ενημερώθηκαν από διευθυντικά στελέχη αναφορικά με τη λειτουργία και τις διαδικασίες των διαφόρων τμημάτων. Σημαντικές ήταν και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που έλαβαν μέρος σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως Grande Bretange και King George, με σκοπό τη σύνδεση των φοιτητών με το χώρο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Στο ίδιο πλαίσιο διοργανώθηκε επίσκεψη των φοιτητών σε διεθνή έκθεση τουρισμού και εξειδικευμένο σεμινάριο αναφορικά με το ρόλο των εκθέσεων ως εργαλείο δημοσίων σχέσεων και δικτύωσης. Επιπροσθέτως, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή φοιτητών σε σημαντικά τουριστικά συνέδρια.

Η εστίασή μας στην προαγωγή της έρευνας και στη μεγιστοποίηση των ερευνητικών ευκαιριών για τους φοιτητές, μας οδήγησε στη δικτύωση με σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και φορείς, όπως το World Tourism Forum Lucerne και το Young Talent Programme, όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων 30 καταξιωμένα Πανεπιστήμια διεθνώς και οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC). Παράλληλα, επιδιώξαμε τη δικτύωση και τη συνεργασία με σημαντικούς εγχώριους φορείς τουρισμού όπως το Υπουργείο Τουρισμού και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί πραγματικής προσέγγισης και όσμωσης μεταξύ του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, των πολιτών του Πειραιά και των τουριστικών επιχειρήσεων”.

Και ο κ. Γεωργόπουλος καταλήγει: “Βασική επιδίωξή μας είναι να προετοιμάσουμε τα μελλοντικά στελέχη του τουρισμού με γνώσεις και εφόδια υψηλού επιστημονικού επιπέδου, ώστε να πρωταγωνιστήσουν και να διακριθούν στους τομείς που θα επιλέξουν και να συν-διαμορφώσουμε ολοκληρωμένους πολίτες και επιστήμονες, μέρος μιας αειφόρου αλυσίδας, που στόχο θα έχει τη μεγιστοποίηση της αξίας για τη χώρα μας.

Ο ενθουσιασμός μας παραμένει αμείωτος και αναμένουμε τους νέους φοιτητές οι οποίοι θα επιλέξουν για την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ώστε να γίνουν και αυτοί μέρος της μεγάλης μας οικογένειας“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023