Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Κατσιφάρα για τις επιπλέον αμοιβές Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΟΤΕΚ

Ερώτηση Κατσιφάρα για τις επιπλέον αμοιβές Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΟΤΕΚ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε προχτές, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2005, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τις επιπλέον αμοιβές του Προέδρου και […]

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε προχτές, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2005, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,<...>κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τις επιπλέον αμοιβές του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΟΤΕΚ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτηση του:

“Προκαλεί την κοινή γνώμη το γεγονός ότι, ενώ η οικονομική πολιτική της Νέας Διακυβέρνησης παραμένει σφιχτή για όλους τους εργαζόμενους, για πολιτικά στελέχη πάντα βρίσκει τρόπους για αύξηση του εισοδήματός τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Οργανισμού Τουριστικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του οποίου, πέραν των αποδοχών που δικαιούνται από τη θέση τους και τις παραστάσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μπορούν να παίρνουν αμοιβές επιπλέον είτε από συμμετοχή τους σε Επιτροπές, είτε από ανάθεση επιπλέον καθηκόντων.

Με Απόφαση του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και μετά από κοινή Υπουργική Απόφαση των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκα και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Λιάσκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ. λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή 700 ευρώ το μήνα, και μάλιστα αναδρομικά από 5.7.2004, για να ασκεί καθήκοντα επιθεωρητή (προφανώς θα πληρώνεται και τις μετακινήσεις για την εκτέλεση του έργου αυτού), ενώ ο Πρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ., ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την αναμόρφωση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τις Ιαματικές Πηγές, αμείβεται με 350 ευρώ το μήνα, για συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας – υπάρχει ωράριο εργασίας για Πρόεδρο Οργανισμού;”.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο κ. Κατσιφάρας θέτει στον κ. Αβραμόπουλο τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Σε πόσες αμειβόμενες επιτροπές συμμετέχει ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ. και πόσα χρήματα λαμβάνουν από κάθε Επιτροπή;
  2. Ποια άλλα επιπλέον καθήκοντα τους έχουν ανατεθεί με επιπλέον αμοιβή;
  3. Μέχρι την ημερομηνία που ανέλαβε τα καθήκοντα του επιθεωρητή ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ., ποιος ασκούσε αυτά τα καθήκοντα και γιατί ανατέθηκαν στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024