Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΊδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Τουρισμό από το Αριστοτέλειο
Τουριστική εκπαίδευση

Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Τουρισμό από το Αριστοτέλειο

Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του σε ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αυτής, ως τουριστικού προορισμού.

Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Αποφοίτων Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο “Σ.Α. ΔΠΜΣ ‘Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη’ ΑΠΘ“. Ο ξενόγλωσσος τίτλος του Συλλόγου είναι “AUTH ‘Master in Tourism and Local Development’ Alumni Association”.

Είναι το πρώτο σωματείο αποφοίτων μεταπτυχιακών σπουδών στο πεδίο του τουρισμού. Η έδρα του είναι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδρυσή του είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας σύνθεσης και δημιουργίας ενός δικτύου ανθρώπων με ακαδημαϊκές σπουδές στον τουρισμό σε επίπεδο master που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων (οικονομολόγοι, νομικοί, μηχανικοί, γεωπόνοι, θεολόγοι, εκπαιδευτικοί κ.ά.), τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και που όλοι είναι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Βασικός σκοπός είναι η σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του σε ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αυτής, ως τουριστικού προορισμού.

Το σωματείο καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με Α.Μ. 10919 και αναγνωρίστηκε με την υπ’αριθμ. 38Σ/21-02-2022 απόφαση/διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

  • Ιωάννα Μυταυτσή, PhDc – Πρόεδρος
  • Ευαγγελία Ξυπτερά, MSc – Αντιπρόεδρος
  • Κοσμάς Κανονίδης, MSc – Γενικός γραμματέας
  • Θεόδωρος Σαϊτιώτης, MSc – Ταμίας
  • Λορέτα Σπάχο, MSc – Μέλος

Επίτιμα μέλη είναι οι κ.κ.: Στέλλα Κωστοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και διευθύντρια του ΔΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη”, Θέκλα Τσιτσώνη, καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Χρήστος Τσιρώνης, αναπλ. καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023
23/11/2023
22/11/2023
21/11/2023