Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΜεγάλο το ενδιαφέρον από το 'Σχολείο Τουρισμού' για το νέο Τμ. Τουριστικών Σπουδών στον Πειραιά
Τουριστική εκπαίδευση

Μεγάλο το ενδιαφέρον από το 'Σχολείο Τουρισμού' για το νέο Τμ. Τουριστικών Σπουδών στον Πειραιά

Ο πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς είχε επαφές με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, με την οποία συζήτησαν επί της επικείμενης υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίου και υπουργείου και με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Σειρά επαφών του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και προέδρου του νέου τμήματος καθηγητή κ. Νικόλαου Γεωργόπουλου με θεσμικούς φορείς του τουρισμού στην εθελοντική καινοτόμα πρωτοβουλία κατάρτισης σε ζητήματα τουρισμού “Σχολείο Τουρισμού”, που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα από 20 έως 22 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέπτυξε στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, το ρόλο της ανταγωνιστικότητας και της εκπαίδευσης στον τουρισμό, ως παράγοντα για την απόκτηση ενός βιώσιμου και διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις σύγχρονες επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας. Επιπροσθέτως, σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει σε αυτή την προσπάθεια το νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο και παρουσίασε.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς είχε επαφές με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, με την οποία συζήτησαν επί της επικείμενης υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίου και υπουργείου και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννη Ρέτσο. Παράλληλα με το συνέδριο, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνη για θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, όπου συμφώνησαν περί της δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας και του νέου τμήματος. Με το πέρας του συνεδρίου, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, γνωστοποιώντας ακόμη περισσότερο το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών σε μια περιοχή με έντονη δυναμική στον τουρισμό, όπως η Πελοπόννησος.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση όσον αφορά στο νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και ειδικότερα στο πρόγραμμα σπουδών του και στις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Το “Σχολείο Τουρισμού” αποτελεί μια εθελοντική δράση – μη κερδοσκοπική – που υλοποιήθηκε χάρις στο μεράκι και στη δημιουργικότητα ανθρώπων του τουρισμού και με την αρωγή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής. Ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε την πρόθεσή του, το νέο Τμήμα να στηρίζει κάθε εθελοντική και καινοτόμα πρωτοβουλία για τον τουρισμό, όπως το “Σχολείο Τουρισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024