Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟ καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Πάρις Τσάρτας υποψήφιος με Το Ποτάμι
Τουρισμός και πολιτική

Ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Πάρις Τσάρτας υποψήφιος με Το Ποτάμι

'Ο τουρισμός στη χώρα μας δεν ευημερεί τυχαία εδώ και πολλά χρόνια, και ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης αναμέτρησης, αλλά και όλων όσων προηγήθηκαν αυτής καλό θα ήταν εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού, να αντλήσουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτή την πετυχημένη πορεία', υποστηρίζει ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας, υποψήφιος με Το Ποτάμι.

“Ο τουρισμός για τρίτη συνεχή χρονιά αποτελεί τη βασική πηγή σταθερής άντλησης εσόδων απολύτως απαραίτητων για  τη μείωση της ύφεσης και της ανεργίας. Αποτελεί πλέον σταθερά και τον καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Η εντυπωσιακή συμβολή του τόσο στο ΑΕΠ όσο και στην άμεση και έμμεση απασχόληση συνοδεύεται επίσης και από εξαιρετικά θετικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας (εμπόριο, γεωργία, βιοτεχνία, βιομηχανία, μεταφορές, υπηρεσίες, οικοδομή). Ο τουρισμός στη χώρα μας όμως δεν ευημερεί τυχαία εδώ και πολλά χρόνια, και ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης αναμέτρησης, αλλά και όλων όσων προηγήθηκαν αυτής καλό θα ήταν εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού, να αντλήσουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτή την πετυχημένη πορεία”. Αυτά επισημαίνει ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας, υποψήφιος με Το Ποτάμι.

  • Ο κοινός νους, ο ορθός λόγος και η ευελιξία είναι καθοριστικής σημασίας παράμετροι στην επιχειρηματική λειτουργία και τον σχεδιασμό του τουρισμού.
  • Η διεθνοποιημένη λειτουργία του τομέα, οι πολυεπίπεδες συνέργειες και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της λειτουργίας του
  • Η καινοτομική διάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η θετική στάση απέναντι στο νέο και το διαφορετικό είναι στοιχεία επιβίωσης στον εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό.  
  • Το ανθρώπινο κεφάλαιο, τέλος, –είτε αφορά τους επιχειρηματίες είτε τους εργαζόμενους– αποτελεί το κλειδί αυτής της πετυχημένης πορείας του ελληνικού τουρισμού.

“Αυτή η πλούσια  χώρα, με βάση τα παραπάνω, χρειάζεται τομές, αλλαγές, συνέργειες και, το κυριότερο, ένα Παραγωγικό, Δημιουργικό, Αναπτυξιακό Διάλειμμα. Ο τουρισμός διδάσκει και καθοδηγεί, εμείς το ξέρουμε, ας στείλουμε το μήνυμα σε όλους”, επισημαίνει ο κ. Τσάρτας.

Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Πάρις Τσάρτας διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2014), μέλος (2010-2014) και Πρόεδρος (2014) της Συνόδου των Πρυτάνεων. Ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ). Είναι ενεργό μέλος επιστημονικών σωματείων και συλλόγων, κριτής και σύμβουλος σύνταξης σε επιστημονικά περιοδικά του τουρισμού (AOTR, JOST, Anatolia, Tourism Today, κ.λπ.) και εκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Tourismos. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Η αρθρογραφία και τα βιβλία που έχει γράψει άπτονται πολλών πεδίων του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η κοινωνιολογία του τουρισμού, ο τουριστικός σχεδιασμός και οι ειδικές και εναλλακτικές μορφές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024