Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟίνος και γαστρονομία ως εργαλεία βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Γαστρονομία

Οίνος και γαστρονομία ως εργαλεία βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Ο ρόλος της γαστρονομίας και του κρασιού στην ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μιας περιοχής θα εξεταστούν την Τετάρτη 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο εναλλακτικός δρόμος της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης είναι το κεντρικό θέμα πολύπλευρης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη – Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει κεντρική εισήγηση – παρουσίαση από τον καθηγητή Ε. Χρήστου για το ρόλο της γαστρονομίας και του κρασιού στην ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης μιας περιοχής. Στη συνέχεια, η κα Μ. Νέτσικα, οινολόγος – εκδότρια του περιοδικού “Wine Plus” θα εισφέρει τις πρακτικές γνώσεις της γύρω από το θέμα “Δρόμοι του Κρασιού: Δημιουργία και ανάπτυξη δικτύου, διεθνής εμπειρία και πρακτική”.

Τέλος, θα λάβει χώρα μαγειρική επίδειξη από τον σεφ κ. Αραμπατζή (Executive Hyatt Regency Chef) και γευστική δοκιμή κρασιών από την οινοποιία του Νομού Θεσσαλονίκης (Οινοποιία Κεχρή, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Αρβανιτίδη).

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024