Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Πολύ κοντά η υλοποίηση πανεπιστημιακού τμήματος τουριστικών σπουδών
Συνάντηση Πετραλιά με Γιαννάκου

Πετραλιά: Πολύ κοντά η υλοποίηση πανεπιστημιακού τμήματος τουριστικών σπουδών

Το υπουργείο Παιδείας επισκέφτηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, τον υφυπουργό, κ. […]

Το υπουργείο Παιδείας επισκέφτηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, τον υφυπουργό, κ. Σπύρο Ταλιαδούρο<...>και τους συνεργάτες τους. Όπως τόνισε, μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Πετραλιά: Η τουριστική ανάπτυξη της επόμενης δεκαετίας ξεκινάει σήμερα μέσα από τις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης. “Η στρατηγική, το μάρκετινγκ, το μάνατζμεντ, οι νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο και η νέα φιλοσοφία που επικρατεί για τον τουρισμό” εξήγησε “είναι απαραίτητο να ενταχθούν μέσα σε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικό, που αφορά την ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης”.

Μιλώντας ειδικότερα για τη δημιουργία Πανεπιστημίου τουριστικών σπουδών προπτυχιακού τμήματος, που αποτελεί και πάγιο αίτημα της τουριστικής βιομηχανίας, η υπουργός ανέφερε ότι η υλοποίηση του είναι πολύ κοντά, καθώς το υπουργείο εργάζεται ήδη αρκετούς μήνες με το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά με την κυρία Γιαννάκου για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Όσον αφορά στις σχολές του ΟΤΕΚ, η κυρία Πετραλιά επεσήμανε τις προσπάθειες αναβάθμισης που επιχειρούνται για τις σχολές σε Ρόδο και `Αγιο Νικόλα Κρήτης, με τη δημιουργία εκλεκτορικού σώματος, κατόπιν στενής συνεργασίας και σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας. “Η αναβάθμιση” συμπλήρωσε “αφορά την εκπαίδευση σε νέες μορφές τουρισμού, καθώς και την εκπαίδευση σε άλλες γλώσσες κάτι που είναι απαραίτητο”.

“Πλέον ο ελληνικός τουρισμός, έχει στρατηγική και τουριστική υποδομή και μάλιστα στη στρατηγική αυτή θα ενταχθούν και οι πανεπιστημιακές σπουδές, όπως εκτιμούμε με την κυρία Γιαννάκου. Ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να καταταγεί στις 5 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής κατάταξης. Κρίσιμο στοιχείο και κλειδί είναι η άριστη επαγγελματική εκπαίδευση κατέληξε σε δηλώσεις της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024