Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμβάσεις με 97 Κ.Ε.Κ. από όλη τη χώρα υπέγραψε το ΥΠΤΑΝ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συμβάσεις με 97 Κ.Ε.Κ. από όλη τη χώρα υπέγραψε το ΥΠΤΑΝ

Στην υπογραφή συμβάσεων με 97 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) από όλη τη χώρα για την κατάρτιση συνολικά 8.000 εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου, προχώρησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων…

Στην υπογραφή συμβάσεων με 97 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) από όλη τη χώρα για την κατάρτιση συνολικά 8.000 εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση<...>του γνωστικού τους αντικειμένου, προχώρησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου στοχεύει στην άμεση βελτίωση της προσαρμοστικότητας και ανταγωνιστικότητας όλων των στελεχών που συγκροτούν έναν τομέα αιχμής για την εθνική οικονομία, όπως ο τουρισμός. Επιδίωξή μας είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, που δραστηριοποιείται στο πεδίο του τουρισμού, ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της τουριστικής αγοράς, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής». Ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί σε συνολικά 16 μήνες και θα απορροφήσει 15 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω Κ.Ε.Κ., τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.). Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 40 έως 120 ώρες και θα παραδίδονται σε τμήματα των 5 έως και 25 ατόμων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην ελληνική και διεθνή αγορά, την ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος, την επένδυση στους ανθρώπινους πόρους, την ανάπτυξη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, η εφοδιαστική αλυσίδα, την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Οι μετέχοντες στο πρόγραμμα δικαιούνται να λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα που αντιστοιχεί σε 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης, καθώς και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους, σε περίπτωση που η κατάρτιση γίνεται σε Κ.Ε.Κ. εκτός των ορίων του δήμου τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024