Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνεργασία του ΙΤΕΠ με το Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τουριστική εκπαίδευση

Συνεργασία του ΙΤΕΠ με το Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων όπως η εκπόνηση ερευνών και μελετών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος (π.χ. βιωσιμότητα), με συμμετοχή επιστημόνων και από τους δύο φορείς και η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων.

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας πέντε ετών με το Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των συμβαλλόμενων φορέων προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων όπως η εκπόνηση ερευνών και μελετών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος (π.χ. βιωσιμότητα), με συμμετοχή επιστημόνων και από τους δύο φορείς, η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, όπως και η παροχή διαλέξεων από εκπροσώπους του ΙΤΕΠ στα σχετικά μαθήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πολύ σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας αποτελεί η υποδοχή φοιτητών για πρακτική άσκηση στο ΙΤΕΠ με στόχο την απόκτηση εμπειρίας και η γενικότερη διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την ξενοδοχειακή αγορά. Τέλος, για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη της συνεργασίας τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα με κοινή απόφαση να προβαίνουν στην υλοποίηση άλλων επιμέρους δράσεων με σκοπό τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και τη διερεύνηση νέων πεδίων συνεργασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024