Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣΥΡΙΖΑ: 'Η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με προσωρινό προσωπικό'
Τουριστική εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ: 'Η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με προσωρινό προσωπικό'

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την κατάσταση της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, για την οποία σημειώνει ότι 'θα πρέπει να είναι υπόδειγμα εκπαιδευτικής δομής και όχι να κινδυνεύει να ξανακλείσει'.

“Η ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών της Σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας για τις ανεπάρκειες της δομής, επιβεβαιώνει δυστυχώς όλες εκείνες τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει στο παρελθόν”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Τα προβλήματα σχετικά με την παροχή συγγραμμάτων, την υποστήριξη των παρακολουθήσεων και γενικά την οργάνωση της Σχολής αποτελούν αναντίρρητα ευθύνες του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο ελάχιστη στήριξη προσφέρει προς τη Σχολή. Στο πλαίσιο μιας ελάχιστης αναγνώρισης των ευθυνών αυτών το υπουργείο θα έπρεπε να ακούσει τα προβλήματα των σπουδαστών, να αξιοποιήσει τις προτάσεις και τις πολιτικές που ήδη έχουν γίνει από εμάς και να κάνει τα απαραίτητα για την προστασία των σπουδαστών. Δυστυχώς, υπάρχει μια τεράστια ανεπάρκεια ως προς το οργανόγραμμα της Σχολής που ταλαιπωρεί τους σπουδαστές. Δεν είναι δυνατόν η Σχολή να λειτουργεί εξ ολοκλήρου (πλην του διευθυντή) με προσωρινό προσωπικό, να μην έχει σταθερές δομές διδασκαλίας και το ωράριο να καθορίζεται αυθαίρετα”.

Ο κ. Αυλωνίτης σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνεται ορθή εφαρμογή του κανονισμού, αλλά από την ανακοίνωση του Συλλόγου και από μαρτυρίες των σπουδαστών προκύπτει πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, καθώς η επιβολή πειθαρχικών ποινών φαίνεται πως γίνεται άκριτα. “Κάτι τέτοιο είναι αντικείμενο ελέγχου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το αν υπήρξε όντως παράβαση και τι παράβαση, ενώ δε θα πρέπει να φοβάται ο κάθε σπουδαστής να εκφράσει την διαφοροποίησή του. Δυστυχώς, με τη συμπεριφορά τους αυτή το υπουργείο και κάποιοι διδάσκοντες οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση των σπουδών, καλλιεργώντας συνεχώς τον φόβο της πειθαρχικής κύρωσης.

Σε μια άκρως τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα και ειδικά σε έναν τόπο όπως η Κέρκυρα, που η εικόνα του είναι ταυτισμένη με τον τουρισμό, η Σχολή Ξεναγών θα πρέπει να είναι υπόδειγμα εκπαιδευτικής δομής και όχι να κινδυνεύει να ξανακλείσει”, καταλήγει ο βουλευτής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024