Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤρεις χώρες επισκέφτηκαν φοιτητές του Μ.Π.Σ. στη Διοίκηση Υπηρεσιών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρεις χώρες επισκέφτηκαν φοιτητές του Μ.Π.Σ. στη Διοίκηση Υπηρεσιών

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη χειμερινή εκπαιδευτική εξόρμηση – εκδρομή στο εξωτερικό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιώντου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η […]

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη χειμερινή εκπαιδευτική εξόρμηση – εκδρομή στο εξωτερικό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών<...>του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη σε 3 χώρες (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Αυστρία) και σε 5 πόλεις (Ζυρίχη, Λουκέρνη, Βαντούζ, Σάλσμπουργκ, Βιέννη). Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 φοιτητές της 4ης Σειράς του Προγράμματος, ο Διευθυντής του ΜΠΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών, Καθηγητής κ. Γεώργιος Σιώμκος και ο Καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας, διδάσκων των μαθημάτων τουρισμού.

Μετά την άφιξη στη Ζυρίχη ακολούθησε η ξενάγηση στην πόλη, όπου οι εκδρομείς απόλαυσαν την πανοραμική θέα της Ζυρίχης από την ταράτσα μπροστά από το Federal Institute of Technology. Έπειτα, η ξενάγηση περιελάμβανε περίπατο γύρω από την πλατεία Niederdorf στους μικρούς και μεγάλους πεζόδρομους που την περιβάλουν, απολαμβάνοντας την αρχιτεκτονική της πόλης και τα όμορφα εμπορικά καταστήματά της. Ο περίπατος αυτός ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην παλαιότερη εκκλησία της Ζυρίχης, τον St. Peter`s. Πριν την αναχώρηση για τη Λουκέρνη έγινε μια στάση για περπάτημα – περιήγηση γύρω από την πανέμορφη λίμνη της Ζυρίχης.

Επόμενος σταθμός ήταν η Λουκέρνη όπου, πριν από την άφιξη στο ξενοδοχείο NH Luzern, πραγματοποιήθηκε μια μικρή περιήγηση στην πόλη. Οι εκδρομείς περπάτησαν τη ξύλινη γέφυρα Kapell-Brucke, πέρασαν από την Theaterplatz, απολαμβάνοντας τον όμορφο περίπατο στις όχθες του ποταμού και στην παλιά πόλη. Μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο, υπήρχε ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και περιπάτους στην πόλη. Οι εκδρομείς δεν έχασαν την ευκαιρία να χαζέψουν στις πολυάριθμες βιτρίνες με τα ακριβά ρολόγια, να δοκιμάσουν τα εστιατόρια της Λουκέρνης και να επισκεφθούν το Μνημείο του Λιονταριού, το Musegg Wall με τους πύργους του και να εξερευνήσουν τις διάφορες γωνιές της πόλης, ενώ το βράδυ παρέστησαν και στην επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού του 2008 από τον Δήμαρχο της πόλης.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση για το Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Λιχτεστάιν, της μικροσκοπικής αυτής χώρας της Κεντρικής Ευρώπης. Σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν μεταξύ άλλων και η επίσκεψη στο Head Office του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Αποφεύγοντας την εθνική οδό και ακολουθώντας μικρότερους δρόμους στις όχθες της λίμνης της Λουκέρνης αρχικά και της Γενεύης στη συνέχεια, οι εκδρομείς απόλαυσαν για μία ολόκληρη ώρα τη διαδρομή με την υπέροχη συντροφιά του νερού και των μεγάλων χιονισμένων βουνοκορφών, τα πανέμορφα κτήρια της περιόδου της Αναγέννησης, το φημισμένο χειμερινό και ταυτόχρονα θερινό θέρετρο του Mount Rigi στο κέντρο σχεδόν της Ελβετίας. Πριν την άφιξη στο Λιχτενστάιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μοναστήρι `Stuck Klosterplaz` στην περιοχή του Einsiedeln, όπου η άλλοτε μεγάλη δύναμή του ήταν ακόμη παρούσα, αφού το επιβλητικό γοτθικό μοναστήρι δέσποζε πάνω από την πόλη. Η είσοδος στην εκπληκτική εκκλησία έδωσε την ευκαιρία στους εκδρομείς να δουν από κοντά τη Μαύρη Παναγία, ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα της Παναγίας στην Ευρώπη. Λίγο πριν από τη συνέχιση του ταξιδιού, κάποιοι από τους εκδρομείς δοκίμασαν το θαυματουργό νερό που αναβλύζει από τις 14 πηγές του Maria Fountain, διαπιστώνοντας ότι τουλάχιστον είναι πάρα πολύ κρύο.

Μετά την άφιξη στο Λιχτενστάιν ακολούθησε η επίσκεψη στην έδρα του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και η παρουσίαση των ενεργειών του Ιδρύματος. Έπειτα, εκπρόσωπος του Ιδρύματος έκανε μια παρουσίαση του Πριγκηπάτου, της ιστορίας του, της οικονομίας του αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Μετά τον μπουφέ που προσέφεραν οι ιθύνοντες του Ιδρύματος και αφού δόθηκε στους εκδρομείς η ευκαιρία για συζήτηση μαζί τους τόσο για το Ίδρυμα όσο και για το Λιχτενστάιν, ήρθε η ώρα για επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο του Λιχτενστάιν στη Βαντούζ, για περιήγηση στην πρωτεύουσα του κρατιδίου και για μερικά ψώνια και αναμνηστικά.

Η επιστροφή στη Λουκέρνη συνοδεύθηκε με την ανακάλυψη μιας «άλλης πόλης», αφού είχε ήδη ξεκινήσει εκεί το καρναβάλι με τη μεγάλη παρέλαση. Οι υπόλοιπες ώρες στη Λουκέρνη πέρασαν συμμετέχοντας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης και διασκεδάζοντας μέχρι πρωΐας. Οι εκδρομείς χόρεψαν, τραγούδησαν και ήπιαν μαζί με τις ομάδες των καρναβαλιστών που έδιναν το ρυθμό με τη μουσική που έπαιζαν σε όλη την πόλη και σε κάθε γωνιά της μέσα από φαντασμαγορικά, πρωτότυπα, εντυπωσιακά, ευρηματικά και πολύχρωμα κοστούμια και συνθέσεις ομάδων και ατόμων από κάθε συνοικία της πόλης.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας περιλάμβανε αναχώρηση για το Σάλζμπουργκ της Αυστρίας. Η διαδρομή, αν και μεγάλη, έδωσε την ευκαιρία για μοναδική διαδρομή μέσα από τις πανέμορφες και χιονισμένες Αυστριακές `Αλπεις. Μετά από την άφιξη στο Σάλζμπουργκ και το ξεχωριστό ξενοδοχείο Europa υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, την ιστορική γέφυρα Staats Bruke, στο κάστρο και στο σπίτι του Μότσαρτ. Η βραδιά συνεχίστηκε γευόμενοι την Αυστριακή κουζίνα, με μια μικρή περιήγηση στην πόλη και απολαμβάνοντας την πανοραμική φωτισμένη θέα της πόλης και τον Δούναβη από την ταράτσα καφέ – μπαρ του 11ου ορόφου του πασίγνωστου Hotel Stein ή και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Η τελευταία μέρα στην Αυστρία συνεχίστηκε με επίσκεψη στην πρωτεύουσα Βιέννη. Η ξενάγηση στο Παλάτι Schonbrunn έδωσε την ευκαιρία της επιστροφής σε άλλες εποχές, όπου εκεί είχε συγκεντρωθεί όλη η δύναμη της Ευρώπης και ανθούσε ο φιλελληνισμός της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, αποτελώντας ένα ισχυρό έρισμα σε δύσκολες για την υπόδουλη Ελλάδα εποχές. Η περιήγηση συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης όπου οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό της, τη μοναδική εικαστική Albertina, το διάσημο ξενοδοχείο και ζαχαροπλαστείο Sacher, την παγκοσμίως φημισμένη Όπερα της Βιέννης, την ιστορική πλατεία Heldendenplatz, το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο με την εντοιχισμένη επιγραφή και φωτογραφία του Ρήγα Φεραίου και την ελληνική συνοικία.

Ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιήθηκε για περπάτημα στην πόλη και επίσκεψη των μοναδικών και πανέμορφων αξιοθέατων και των εκπληκτικών κτηρίων της και για γνωριμία με ένα από τους μεγαλύτερους και πλέον φημισμένους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, αυτόν της Mariahilfer Strasse. Η βραδινή διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή στη Βιέννη ολοκλήρωσε μία μοναδική εμπειρία για όλους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024