Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας από το Ίδρυμα 'Καπετάν Βασίλη'
Γαστρονομία

Σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας από το Ίδρυμα 'Καπετάν Βασίλη'

Έως σήμερα, 15 Μαΐου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι για τα δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης, που θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 και 22 Μαΐου.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά τα δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 και 22 Μαΐου και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις, αλλά και την καθοδήγηση σημαντικών επαγγελματιών του χώρου όπως ο κ. Δημήτρης Μελεμενής (“Costa Navarino”), ο κ. Λευτέρης Λαζάρου (“Varoulko Seaside”) και ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου (“Armyra, Navarino Dunes” και “Παπαϊωάννου” στον Πειραιά), οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, ενώ από το ΙΕΚ Ορίζων, ο κ. Πάρης Κωστόπουλος, διευθυντής Κουζίνας και γαστρονομικός σύμβουλος και ο κ. Κωνσταντίνος Βενυχάκης, chef καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης θα προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μεσσηνιακών προϊόντων.

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 3,5 ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, καθώς επίσης και γευσιγνωσία.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023