Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΝέα παρουσία βιβλίου από τις εκδόσεις «Προπομπός»

Νέα παρουσία βιβλίου από τις εκδόσεις «Προπομπός»

Εμπλουτίζεται η τουριστική βιβλιοθήκη με την παρουσία του νέου βιβλίου του Δρα Στέλιου Βαρβαρέσου, «Τουριστική Ανάπτυξη και Διοικητική Αποκέντρωση». Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο τουρισμός ως παραγωγικό, καταναλωτικό και διοικητικό […]

Εμπλουτίζεται η τουριστική βιβλιοθήκη με την παρουσία του νέου βιβλίου του Δρα Στέλιου Βαρβαρέσου, «Τουριστική Ανάπτυξη και Διοικητική Αποκέντρωση».
Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο τουρισμός ως παραγωγικό, καταναλωτικό και διοικητικό σύστημα.
Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τις χωρικές ενότητες ως τόπο διακοπών, με τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες οργάνωσης τους. Στο κεφάλαιο αυτό αναλύονται οι ζώνες υποδοχής, η τουριστική ανάπτυξη τους, και οι πολιτικές οργάνωσης τους.
Περισσότερη ανάλυση για την τουριστική ανάπτυξη των χωρικών ενοτήτων υποδοχής των τουριστών γίνεται στο τρίτο κεφάλαιο, όπου υπάρχει και μια μελέτη περίπτωσης, (Case Study).
Το τέταρτο κεφάλαιο ασχολείται με την διοικητική αποκέντρωση και τις αρμοδιότητες στον τουρισμό. Αναλύεται η τουριστική αποκέντρωση, η περιφέρεια, οι δήμοι και οι κοινότητες, και η τουριστική τους οργάνωση και λειτουργία.
Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις κεντρικές και αποκεντρωμένες διοικήσεις στον τουρισμό μέσα από την ελληνική και διεθνή εμπειρία. Παρουσιάζονται, εκτός από την Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το τελευταίο κεφάλαιο προτείνει το γαλλικό μοντέλο τουριστικής αποκέντρωσης, αναλύοντας το ρόλο του κράτους, και την τουριστική πολιτική των οργανισμών αυτοδιοίκησης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Προπομπός<.>".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024