Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΝέο βιβλίο για ταξιδιωτικά πρακτορεία Incoming & Outgoing

Νέο βιβλίο για ταξιδιωτικά πρακτορεία Incoming & Outgoing

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος Προπομπός, κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο: “Ταξιδιωτικά πρακτορεία Incoming & Outgoing, Λειτουργία – Οικονομικά – Σχεδιασμός Προϊόντων” του καθηγητή Μάριου Σωτηριάδη Το βιβλίο αυτό, αποτελεί ένα […]

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος Προπομπός, κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο: “Ταξιδιωτικά πρακτορεία Incoming & Outgoing, Λειτουργία – Οικονομικά – Σχεδιασμός Προϊόντων”<...> του καθηγητή Μάριου Σωτηριάδη Το βιβλίο αυτό, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό βοήθημα στο οποίο προσεγγίζονται όλες οι πτυχές των δραστηριοτήτων και λειτουργιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Συγκεκριμένα, αναπτύσσεται η ακόλουθη θεματική:

  • Μάνατζμεντ ταξιδιωτικού πρακτορείου: λειτουργίες μάνατζμεντ, οργανόγραμμα και περιγραφές θέσεων εργασίας, τουριστικά λεωφορεία.
  • Λειτουργία incoming: ανάλυση όλων των λειτουργικών διαδικασιών, με παράθεση των αντίστοιχων εντύπων.
  • Οικονομική διεύθυνση: κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών, τεχνικές οικονομικής διεύθυνσης, επιχειρησιακό πλάνο (business plan).
  • Ticketing: κρατήσεις και πώληση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όροι, διαδικασία κρατήσεων σε GDS, χρήση του οδηγού GTP.
  • Σχεδιασμός τουριστικών προϊόντων: μεθοδολογία σχεδιασμού, διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, σχεδιασμός και υλοποίηση ειδικών προϊόντων, όπως συνέδρια, fly & drive, κρουαζιέρες, θεματικά προϊόντα.
  • Tour Operators & outgoing: ανάλυση του ρόλου, της οργανωτικής διάρθρωσης και της λειτουργίας των Τ.Ο., πακέτο διακοπών και tour operating (μεθοδολογικά και λειτουργικά), διάθεση / πώληση πακέτου.
  • Πληροφορική και ταξιδιωτικά πρακτορεία: χρησιμότητα και εφαρμογές της πληροφορικής και της τεχνολογίας υπολογιστών στα πρακτορεία.
  • Νομικά θέματα: με έμφαση στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή και την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η παρουσίαση και η ανάλυση των θεμάτων πραγματοποιείται με την βοήθεια παραδειγμάτων (case studies) από την επιχειρηματική πραγματικότητα και πρακτική, ενώ στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται εργασίες και δραστηριότητες. Τα γνωστικά εφόδια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο το καθιστούν λοιπόν:

α) ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό βοήθημα για τους φοιτητές και τους εκπαιδευτές, καθώς παρέχει μια πλήρη εικόνα σχετικά με την οργάνωση και την λειτουργία των ταξιδιωτικών πρακτορείων, και

β) ένα ιδιαίτερα χρήσιμο βοήθημα για τα στελέχη, τους επιχειρηματίες και τους απασχολούμενους στον κλάδο, καθώς η πρακτική του προσέγγιση συνεισφέρει στην καλύτερη οργάνωση και βελτίωση των επιτελούμενων εργασιών.

Ο Μάριος Σωτηριάδης διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις σε τουριστικά γραφεία, ως σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ως ερευνητής και μελετητής σε θέματα μάρκετινγκ και έρευνας αγοράς. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DESS) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και στον Τουριστικό Σχεδιασμό και είναι υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου στο γνωστικό πεδίο Διοικητική και Οικονομική του Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024