Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΥποτροφίες στην ειδικότητα Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής από Stelios Philanthropic Foundation και Ωmega Yachting Academy
Τουριστική εκπαίδευση

Υποτροφίες στην ειδικότητα Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής από Stelios Philanthropic Foundation και Ωmega Yachting Academy

yachting

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Στέλιος Χατζηιωάννου”, σε συνεργασία με την Ωmega Yachting Academy, προσφέρει υποτροφίες για Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Στέλιος Χατζηιωάννου” συνεχίζει να υποστηρίζει την εκπαίδευση και προχωρά σε μια νέα χορηγία υποτροφιών σε συνεργασία με την Ωmega Yachting Academy. Οι δύο φορείς παρουσιάζουν την προκήρυξη επτά υποτροφιών, αξίας 50.000 ευρώ, για την ειδικότητα των Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής. Οι υποτροφίες αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και θα έχουν διάρκεια 4 εξάμηνα.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοπιήθηκε χθες 12 Ιουνίου 2024 στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι υποτροφίες 2ετούς φοίτησης, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, καθώς και το πρόγραμμα σπουδών. Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες θα καλύπτουν το σύνολο των διδάκτρων για τη διετή διάρκεια των σπουδών της ειδικότητας Κυβέρνησης Σκαφών Αναψυχής για 7 υποψήφιους.

Μέρος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί επί του ιστορικού σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου, του “Κλέλια” στη Μαρίνα Ζέας. Πρόκειται για την πρώτη θαλαμηγό, μήκους 45 μέτρων, του αείμνηστου Λουκά Χατζηιωάννου, πατέρα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου. Μάλιστα, αυτές οι υποτροφίες είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Λουκά Χατζηιωάννου και στοχεύουν να ενισχύσουν την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης σε νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελιχθούν στον τομέα τoυ yachting και του θαλάσσιου τουρισμού.

Η Ωmega Yachting Academy αποτελεί μια ακαδημία με πάνω από 50 χρόνια εξειδίκευσης στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting. Έχει πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευρύ φάσμα συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες μίσθωσης σκαφών, γεγονός που εξασφαλίζει την 100% απορρόφηση των αποφοίτων της.

Κριτήρια και διαδικασία υποβολής

Ακολουθούν τα κριτήρια και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες :

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 25 ετών.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν πιστοποιητικό Επιπέδου Β’ γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Η γνώση άλλη γλώσσας θα ληφθεί επίσης υπόψη.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή Ναυτικού Λυκείου.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν κολύμβηση.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια θα τους σταλθεί να συμπληρώσουν το απαιτούμενο τεστ ικανοτήτων και δεξιοτήτων και τέλος θα προγραμματιστεί μια συνέντευξη για την τελική αξιολόγηση. Η διαδικασία επιλογής θα βασιστεί στην ακαδημαϊκή επίδοση, τις δεξιότητες, και την προσωπική συνέντευξη, με στόχο την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων και ικανών υποψηφίων.

16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024