Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις13% περισσότεροι εκθέτες, 40% περισσότεροι ξένοι, 50% περισσότερες χώρες και 15 ξένες κρατικές συμμετοχές
22η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

13% περισσότεροι εκθέτες, 40% περισσότεροι ξένοι, 50% περισσότερες χώρες και 15 ξένες κρατικές συμμετοχές

Με αυξημένα μεγέθη, κατά 13% σε ότι αφορά το σύνολο των εκθετών και κατά 40% τους ξένους εκθέτες, η 22η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA…

Με αυξημένα μεγέθη, κατά 13% σε ότι αφορά το σύνολο των εκθετών και κατά 40% τους ξένους εκθέτες, η 22η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που διοργανώνεται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, βαδίζει φέτος σε πιο αναπτυξιακούς, πιο εμπορικούς και πιο διεθνείς δρόμους, παράλληλους με την ανοδική πορεία που διαγράφει στις διεθνείς αγορές, ο Ελληνικός τουρισμός.

Τα παραπάνω τόνισε χθες, ο πρόεδρος της HELEXPO A.E. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εν όψει της 22ης PHILOXENIA που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δίνοντας τα μεγέθη της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της HELEXPO, υπογράμμισε ότι στην 22η PHILOXENIA, η οποία ανατπύσσεται σε οκτώ περίπτερα και καταλαμβάνει καθαρό εκθετήριο χώρο 10.000 τ.μ. έναντι 9.200 τ.μ. πέρυσι, ο αριθμός των εκθετών, σύμφωνα με τα έως τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, φθάνει τους 785, έναντι 696 πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 13%. Οι Έλληνες εκθέτες, αυξημένοι κατά 9%, ανέρχονται σε 668 και προέρχονται από όλη τη χώρα, ενώ οι ξένοι, αυξημένοι κατά 40%, ανέρχονται σε 117 και προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 30 χώρες έναντι 20 πέρυσι. Επίσημα συμμετέχουν 15 κράτη, και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ινδία, η Ιορδανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος, το Ουζμπεκιστάν, η Σερβία και Μαυροβούνιο, η Συρία, η Τουρκία, η Τυνησία και η Ταϋλάνδη. Επίσης, στην Έκθεση, μετέχει και η Ένωση Διεθνών Ευρωπαϊκών Τουριστικών Εκθέσεων I.T.T.F.A., μέλος της οποίας είναι επί σειρά ετών η HELEXPO με την PHILOXENIA και η οποία περιλαμβάνει 23 μέλη – οργανωτές των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» με την παρουσία όλης της ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, αλλά και της ηγεσίας των Υπουργείων Τουρισμού και των Οργανισμών Τουρισμού των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, που έχουν προσκληθεί σε μια άτυπη σύνοδο από την κ. Πετραλιά.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης λειτουργίας της PHILOXENIA, Έλληνες και ξένοι εκθέτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σημαντικές συναντήσεις και συμφωνίες, ενώ κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου, η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πιο δημοφιλή έκθεση, να ενημερωθούν και να διαλέξουν προορισμό για τις διακοπές, αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια τους.

Η φετινή διοργάνωση, πέραν όλων των άλλων, καινοτομεί, με την παράλληλη διοργάνωση του εκθεσιακού αφιερώματος PHILOXENIA SPA, για ξενοδοχεία και μονάδες με υπηρεσίες spa, καθώς, και την αναβίωση της HOTELIA, της διεθνούς κλαδικής έκθεσης της HELEXPO για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ακόμη, η φετινή PHILOXENIA, περισσότερο διεθνής και ακόμη πιο εμπορική, στα πρότυπα των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων, διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα δυναμικό πρόγραμμα Φιλοξενίας Διεθνών Αγοραστών (International Hosted Buyers Programme), καλύπτοντας 21 χώρες, έναντι 18 πέρυσι. Συγκεκριμένα, η έκθεση φιλοξενεί περίπου 100 επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και tour operators, που εξειδικεύονται στην Ελλάδα και τις χώρες εκθέτες της PHILOXENIA, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού αριθμού τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται στον τουρισμό των spa. Οι προσκεκλημένοι αγοραστές προέρχονται από την Αίγυπτο, την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λετονία, το Λίβανο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Συρία και την Τουρκία, καθώς και από το εσωτερικό, με κάλυψη από τη HELEXPO των εξόδων μεταφοράς και διαμονής τους.

Επίσης, η HELEXPO επιβραβεύοντας τις προσπάθειες για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, διοργανώνει, για πρώτη φορά, φέτος, τα ελληνικά βραβεία τουρισμού PHILOXENIA TOURISM AWARDS, στο πλαίσιο των οποίων το κοινό, ανέδειξε με ψηφοφορία τον καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό και τα καλύτερα ξενοδοχεία.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών και των καλύτερων ελληνικών ξενοδοχείων, η οποία διεξήχθη ηλεκτρονικά και ολοκληρώθηκε την 31η Οκτωβρίου, ήταν ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στην κλήρωση πολλών ταξιδιών στα βραβευμένα ξενοδοχεία και στους βραβευμένους τουριστικούς προορισμούς. Η επίσημη τελετή βράβευσης, θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση των εγκαινίων της PHILOXENIA στις 16 Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη και θα μεταδοθεί από την ΕΤ 1 και την χορηγό επικοινωνίας της Έκθεσης – εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η εστεμμένη Balkan Beauty Ambassador 2006 (Gordana Srhain – Σερβία).

Μεταξύ των πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης, είναι το Spa Congress, το Destination Marketing Workshop, το Διεθνές Συμπόσιο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, καθώς και το συνέδριο «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα». Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της HELEXPO για καλύτερες υπηρεσίες προς τους εκθέτες και σε συνεργασία με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, προσφέρονται εκπτωτικά εισιτήρια στους επισκέπτες της PHILOXENIA, στα μέλη των ενώσεων HATTA, ΠΕΤΑΓΑ, Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, ΑSTA, ΠOET, στους εκθέτες, ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων και επιχειρήσεων ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και στους εμπορικούς επισκέτπες, ενώ, σε όλο το στόλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τοποθετήθηκαν αφίσες και φυλλάδια της διοργάνωσης. Παράλληλα με τα χρώματα της PHILOXENIA έχει στολιστεί η Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθιστώντας την έκθεση αυτή μία γιορτή της πόλης.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, δέκα τυχεροί επισκέπτες της, θα κερδίσουν μία πτήση με ελικόπτερο από την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, ενώ, πέντε τυχεροί θα πιλοτάρουν στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκαφών.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κυρία Νίκη Τσαλουχίδου εξέφρασε την αισιοδοξία του κλάδου από την αύξηση της μέσης πληρότητας που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος και η οποία έφθασε το 54% έναντι 49% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Γκουτάντσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση τουριστών από τη Ρωσία κατά 16%, από την Ουκρανία κατά 100% καθώς και από τη Λιθουανία και Εσθονία, χωρίς να χαθούν, όπως υπογράμμισε οι παραδοσιακές αγορές.

Ο πρόεδρος του ΤCVB κ. Βασίλειος Μπρόβας, απέδωσε την επιτυχία των δύο τελευταίων διοργανώσεων της PHILOXENIA στις θεματικές ενότητες, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Δημήτριος Μαντούσης, στη μεγάλη καινοτομία του προγράμματος των hosted buyers και διατύπωσε το αίτημα για αύξηση του αριθμού τους στις επόμενες διοργανώσεις.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Αλέξανδρος Ασλανίδης εξέφρασε την ελπίδα του η αύξηση της τουριστικής κίνησης να είναι πραγματική και όχι συγκυριακή, αναφέρθηκε στην ανάγκη να επενδύσει η χώρα σε υποδομές, ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης όπως είναι η Χαλκιδική, ενώ, τόνισε ότι και μετά την πυρκαγιά η Χαλκιδική είναι πράσινη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024