Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η πρώτη F2B έκθεση επιστρέφει στην Αθήνα – Πότε θα πραγματοποιηθεί
The Greek Fine Food Exhibition

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η πρώτη F2B έκθεση επιστρέφει στην Αθήνα – Πότε θα πραγματοποιηθεί

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition η πρώτη F2B έκθεση επιστρέφει στην Αθήνα τη νέα χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα, στοχεύοντας στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και των παραγωγών αλλά και στην ενίσχυση τη εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από 04 έως 06 Φεβρουαρίου, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται στο MEC Παιανίας πλήθος παραγωγών artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος Hosted Buyer που διοργανώνει υποδέχεται επιχειρηματίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίας και εξαγωγών τροφίμων.

Οι εκθέτες της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Ήδη επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως, ο Καναδάς, το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Σινγκαπούρη, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τους εκθέτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Ξενοδοχειακοί όμιλοι όπως HotelBrain και Tor Hotel Group και άλλοι έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ενώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα Εισαγωγών – Εξαγωγών όπως η Mavrikos Imports, Grecki Market, Emporio Egnatia, P&P Prokopiou και άλλοι, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή.

Ακόμη, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr, οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση. Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα είναι το τρίπτυχο, στο οποίο στηρίζεται το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.

Θεωρία και Πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις τάσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο της γαστρονομίας. Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας και μαγειρικές τεχνικές σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων παραμένουν σταθερές οι επιτυχημένες ενότητες-Workshop αφιερωμένες στην επόμενη μαγειρική γενιά  (Generation Next) και στις βέλτιστες πρακτικές (FoodInions) ενώ προστίθενται και νέες, όπως είναι το Food Expert Stories.

Παράλληλα, η αγαπημένη εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από απολαυστικές τοπικές συνταγές, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition τιμά φέτος την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία θα παρουσιάσει τα «δυνατά χαρτιά» της περιοχής της, μέσα από γευστικές δοκιμές και γαστρονομικά δρώμενα στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Τέλος, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς Premium προϊόντων.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024