Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔυναμικό παρών από τους ελληνικούς φορείς στην φετινή ITB Berlin
Εκθέσεις

Δυναμικό παρών από τους ελληνικούς φορείς στην φετινή ITB Berlin

Στην φετινή ITB συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες.

Μετά από 3 πανδημικά χρόνια, έλαβε χώρα δια ζώσης η Internationale Tourismus–Borse Berlin 2023. Συγκεκριμένα η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις έως τις 9 Μαρτίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου.

→Η ΠΟΞ στην ITB για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της ορεινής Ελλάδας

Στην φετινή ITB, η οποία αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί έναν αξιόπιστο «δείκτη» αποτύπωσης του κλίματος και των τάσεων που επικρατούν στον κλάδο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και συγκεντρώνει το σύνολο του επιχειρηματικού κλάδου του τουρισμού

Περιφέρεια Αττικής

Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε η Περιφέρεια Αττικής τόσο κατά την προγραμματισμένη συνάντηση (Β2Β) με επαγγελματίες του τουρισμού στο Βερολίνο, όσο και κατά τη συμμετοχή της ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB Berlin 2023”.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της της συνεχούς και στοχευμένης προσπάθειας προώθησης του τουριστικού της προϊόντος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση “ITB” αι παρουσίασε όλες τις προσφερόμενες θεματικές μορφές τουρισμού, που προσφέρει η περιοχή, σε επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και tour operators της γερμανικής αγοράς.

Δήμος Σκιάθου

Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διαμαντής Μαθηνός. “Στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας της οικονομίας μας, δουλεύοντας με συλλογική συνείδηση,  επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα που είχαμε το 2023. Μηνύματα αισιοδοξίας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να εργαστούμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες όσων μας επιλέγουν για τον χρόνο των διακοπών. Η  παρουσία του Δήμου σε αυτήν δίνει την δυνατότητα προβολής  με το καλύτερο δυνατό τρόπο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού. Οι συναντήσεις με τους τουριστικούς παράγοντες έδωσαν τα πρώτα ενθαρρυντικάμηνύματα. Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Γερμανία, Νικολέτα Λεκανίδη, για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

Δήμος Καλύμνου

Την επαφή με τις αγορές του εξωτερικού επιδίωξε ο Δήμος Καλυμνίων στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB. Το ενδιαφέρον του κοινού για την Κάλυμνο, επιβεβαιώθηκε μέσα από εκτενείς συνομιλίες με εκπροσώπους ΜΜΕ όπως της εφημερίδας Weser Kurier και διεθνών ενημερωτικών δικτύων όπως της Valeur Media.

Αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους οι πολλαπλές επιλογές για αναρρίχηση, καταδύσεις και  επαφή με την ιστορία και παράδοση στην σπογγαλιεία αλλά και  οι πρόσφατες εγκωμιαστικές διεθνείς αναφορές στον εναλλακτικό και αυθεντικό χαρακτήρα του προορισμού από ΜΜΕ και πλατφόρμες όπως Griekenland.net, New York Times και Times του Λονδίνου.

Δήμος Αριστοτέλη

Νέες προτάσεις εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού παρουσίασε η επιχειρηματική αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη στη διεθνή τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Σημεία έντονου επαγγελματικού ενδιαφέροντος αποτέλεσαν οι άξονες του αγροτουρισμού και του χειμερινού τουρισμού. Παραδοσιακά γερμανικά γραφεία, προερχόμενα από μικρές πόλεις της χώρας, αναζήτησαν το χρυσο-βραβευμένο πρόγραμμα (των tourism awards 2016) με τίτλο «Αγροτουρισμός», το οποίο αποτελεί βιωματική περιήγηση ανάμεσα σε σημαντικά μνημεία πολιτισμού και αγροτουριστικά σημεία ενδιαφέροντος.

Δήμος Ρόδου

Στην ΙΤΒ, η Ρόδος παίρνει μέρος με «αέρα υπεροχής», έχοντας διανύσει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία το 2022 και έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων. Ο προορισμός συγκαταλέγεται στα «φαβορί» για το 2023 και στο Βερολίνο οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, διαγράφονται απολύτως θετικές. Αυτές τις θετικές προοπτικές, η Δημοτική Αρχή στοχεύει μέσα από τη συγκροτημένη της παρουσία στην ΙΤΒ, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, το Σάββατο 11 Μαρτίου, να τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024