Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕ.Σ.Μ.Ε.Θ.: Αίτημα για ενίσχυση του ελληνικού γιώτινγκ από το κράτος
Το ελληνικό επαγγελματικό γιώτινγκ είναι εδώ

Ε.Σ.Μ.Ε.Θ.: Αίτημα για ενίσχυση του ελληνικού γιώτινγκ από το κράτος

“Παρά τη δυσφήμηση που υφίσταται η Ελλάδα και την αρνητική εντύπωση που καλλιεργούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που εμφανίζουν την Ελλάδα ως χώρα προς αποφυγή, παρά τις δυσκολίες στην μετακίνηση […]

“Παρά τη δυσφήμηση που υφίσταται η Ελλάδα και την αρνητική εντύπωση που καλλιεργούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που εμφανίζουν την<...> Ελλάδα ως χώρα προς αποφυγή, παρά τις δυσκολίες στην μετακίνηση από αέρα λόγω της στάχτης του ηφαιστείου της Ισλανδίας, παρά την οικονομική κρίση που επηρεάζει όλες τις χώρες και τις τσέπες όλων των ανθρώπων, αλλά και τους προϋπολογισμούς των Γραφείων με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει τα ταξίδια τους και τις συμμετοχές σε διεθνή σαλόνια… παρά τις απεργίες των θαλασσίων μεταφορών τις ημέρες του σαλονιού που δημιούργησε προβλήματα στην μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων…οι ξένοι brokers ήρθαν στην Ελλάδα, εξετέλεσαν την αποστολή τους και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θεωρούμε άθλο που στις δύσκολες μέρες μας είχαμε αξιοπρεπή προσέλευση Ξένων Ναυλομεσιτών με αντιπροσώπους από όλα τα μεγάλα και σοβαρά γραφεία του κόσμου”. Τα παραπάνω σημειώνει ο Ελληνικος Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Ναυτικού Σαλονιού Επαγγελματικών Θαλαμηγών στον Πόρο.

“Είναι επίσης σημαντικό ότι το κράτος ήταν παρόν στην προσπάθειά μας και επηρέασε θετικά την όλη εικόνα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την καθοριστική παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού κας Aντζελας Γκερέκου, και της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκα Κατσέλη, στα εγκαίνια του σαλονιού του Πόρου, θα έχουμε και την οικονομική ενίσχυση που μας αναλογεί για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον τόσο απαραίτητο θεσμό. Ένας θεσμός με καθοριστικές συνέπειες για την εισροή συναλλάγματος στην Ελλάδα”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή.

“Τα ελληνικά επαγγελματικά επανδρωμένα θαλαμηγά σκάφη αποτελούν μια πολύ ειδική κατηγορία του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού και είναι η μόνη κατηγορία πλοίων που απευθύνεται στον υψηλό τουρισμό που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα και που τόσο πολύ επιδιώκει να προσελκύει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική νομοθεσία και τα κέντρα οικονομικών αποφάσεων θα δώσουν την απαραίτητη προσοχή και βοήθεια με αποφάσεις που δε θα έχουν ως αποτέλεσμα να στραγγαλίσουν αυτήν την πηγή συναλλάγματος σε βάρος ελληνικών συμφερόντων, και της Ελλάδας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024