Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαίνια έκθεσης στο ΥΠΕΞ για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα
Προσέλκυση επισκεπτών στην Αθήνα όλη τη χρονιά

Εγκαίνια έκθεσης στο ΥΠΕΞ για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης Αρχειακού Υλικού του κ. Γιώργου Δολιανίτη “Η Μάχη του Μαραθώνα. Διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού, αέναος πηγή έμπνευσης” στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τους υπουργούς Εξωτερικών Δ. […]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης Αρχειακού Υλικού του κ. Γιώργου Δολιανίτη “Η Μάχη του Μαραθώνα. Διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού, αέναος πηγή έμπνευσης”<…> στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και Πολιτισμού & Τουρισμού κ.κ. Γ. Γερουλάνο, ο τελευταίος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αυτό το οποίο μπορέσαμε να δείξουμε με την επέτειο του Μαραθώνα είναι ότι αν αξιοποιήσουμε σωστά όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας μπορούμε να προβάλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

(…) Είναι σημαδιακό ότι ξεκινάμε το 2011, μία χρονιά στην οποία θέλουμε να αναπτύξουμε αρκετά τέτοια προγράμματα όπως το Μαραθώνιο, αλλά ξεκινάμε πάλι με το Μαραθώνιο για να αναδείξουμε τη συνέχεια που υπάρχει. Πρέπει να σας πω ότι μας βοηθάει και η τύχη λίγο σε αυτό το πράγμα, διότι είναι πάρα πολλοί που τα 2.500 χρόνια του Μαραθωνίου θέλουν να τα γιορτάσουν το 2011. Αυτό είναι κάτι το οποίο κάθε χώρα που έχει μακρά ιστορία έχει το δικαίωμα να το κάνει, καθότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το πως μετράει κανείς το μηδέν. Λοιπόν, για όσους θέλουν να το γιορτάσουν το 2011, εμείς είμαστε απόλυτα διατεθειμένοι να τους φιλοξενήσουμε, να αναδείξουμε και αυτή τη χρονιά σαν μία χρονιά Μαραθωνίου και να θέσουμε τις βάσεις για να γιορτάσουμε επίσης τα 2.500 χρόνια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία έρχεται και καλό είναι ν`αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα.

Με αυτές τις σκέψεις να πω ότι η Αθήνα τη χρονιά που έρχεται θέλουμε να γίνει ένας προορισμός και πράγματα τα οποία μπορούμε να αναδείξουμε, όπως ο Μαραθώνιος, θα θέλουμε να τα αναδείξουμε όλη τη χρονιά για να μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες απΆόλα τα μέρη του κόσμου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024