Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕλλάδα ψηφίζουν για φέτος το καλοκαίρι οι Σέρβοι
Sajam Turizma

Ελλάδα ψηφίζουν για φέτος το καλοκαίρι οι Σέρβοι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – SAJAM TURIZMA – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη περασμένη Κυριακή η 29η τουριστική Έκθεση Sajam Turizma, που έλαβε χώρα μεταξύ 26-29 Απριλίου στο Βελιγράδι. Η πρώτη μέρα […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – SAJAM TURIZMA – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη περασμένη Κυριακή η 29η τουριστική Έκθεση Sajam Turizma, που έλαβε χώρα μεταξύ 26-29 Απριλίου στο Βελιγράδι. Η πρώτη μέρα ήταν ανοιχτή<...>αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες και δημοσιογράφους, ενώ οι υπόλοιπες ημέρες και στο ευρύτερο κοινό.

Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν 748 εκθέτες από 36 χώρες, καθώς και 200 παράλληλες εκδηλώσεις (όπως παρουσιάσεις, σεμινάρια, βραβεύσεις, κλπ). Θεωρείται και από τη Διεθνή Ένωση Τουριστικών Εκθέσεων ως η σημαντικότερη έκθεση της περιοχής με ενδιαφέρον από όλη τη Κεντρική και Ν.Α. Ευρώπη. Φέτος συμμετείχαν για πρώτη φορά η Αυστρία, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ινδονησία, ενώ σημαντική παρουσία είχαν η Βραζιλία και η Ταϊλάνδη, γεγονός που αποδεικνύει το αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για την Σερβική ταξιδιωτική αγορά. Οι κύριοι προορισμοί που διεκδικούν το μεγαλύτερο μέρος της `πίτας` της αγοράς είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Τυνησία. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία και των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης που προσελκύουν Σέρβους τουρίστες για τουρισμό σε λίμνες, ξενοδοχεία SPA και citybreaks. Μεταξύ αυτών σημαντικότερη παρουσία είχαν οι Σλοβενία, Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

Την μεγαλύτερη παρουσία είχε το ελληνικό στοιχείο, τόσο μέσω της συμμετοχής περιπτέρων δημόσιων φορέων, όσο και μέσω της προβολής ελληνικών προορισμών από Σερβικά τουριστικά γραφεία. Η φετινή παρουσία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι μόλις πριν λίγο καιρό, έρευνα της Ένωσης Σερβικών Τουριστικών Γραφείων (YUTA) έδειξε ότι 56% των Σέρβων σκοπεύουν να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα. Στην έρευνα, προφανώς για πολιτικούς λόγους, μόνο το 7% των Σέρβων δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο Μαυροβούνιο.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το ΕΟΤ και φιλοξένησε περίπτερα των πιο δημοφιλών νομών της χώρας και ξενοδοχειακών αλυσίδων. Σε ξεχωριστό περίπτερο, εκπροσωπήθηκαν για πρώτη φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ (Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας) και των Επιμελητηρίων των επτά νομών της Περιφέρειας. Στον ίδιο χώρο, εκπροσωπήθηκε και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης. Τα περίπτερα επισκέφθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι και πλήθος εμπορικών επισκεπτών. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του περιπτέρου της Χαλκιδικής, ενός εκ των πιο δημοφιλών προορισμών για τη Σερβική αγορά, όπως και περίπτερα tour operators που πουλούν `πακέτα` αποκλειστικά προς την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024