Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επισφράγισαν την 2η ημέρα της HORECA
Εκθέσεις

Εμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επισφράγισαν την 2η ημέρα της HORECA

  • Gastronomy Lab
  • Coffee Events
  • 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail
  • Ημερίδα Fortune Greece

Πλήθος προϊόντων και λύσεων ανέδειξαν τη χθεσινή 2η ημέρα, οι 500 εκθέτες, δίνοντας πραγματικές απαντήσεις σε ζητήματα των χιλιάδων επιχειρηματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας, που κατέκλυσαν το εκθεσιακό κέντρο.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε και χθες στην HORECA 2023, η προσέλευση επιχειρηματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας, από κάθε σημείο της χώρας, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η δεύτερη ημέρα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε από ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και πολλές εμπορικές συμφωνίες. Ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας πέρασαν τις πύλες του Metropolitan Expo προκειμένου να γνωρίσουν από πρώτο χέρι όλες τις τάσεις και τις νέες προτάσεις που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στις επιχειρήσεις τους.

Οι 500 εκθέτες ήταν από νωρίς στις επάλξεις ώστε να ανταπεξέλθουν στον καταιγισμό ερωτήσεων των δυνητικών πελατών και να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι είναι οι επισκέπτες καθώς το feedback που άφησαν είναι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν προϊόντα που πραγματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους και όλοι στάθηκαν στην πληρότητα λύσεων σε όλους τομείς όπως ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ο εξοπλισμός εστίασης, τα μηχανήματα κουζίνας, τα συστήματα ασφαλείας, η μηχανοργάνωση, η τροφοδοσία, κ.ά. Το σημαντικότερο είναι ότι από τις πρώτες τους δηλώσεις οι επισκέπτες και τις δύο ημέρες αναφέρουν ότι είχαν την δυνατότητα να βρουν αυτά που έψαχναν σε όποια κατηγορία και αν άνηκε η επιχείρησή τους και με βάση όλα τα budget.

Special events: πηγή τεχνογνωσίας & ενθουσιασμού

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες αλλά και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, workshops και διαγωνισμούς. Πολλή δράση υπήρξε στο Hall 1 όπου ξεχώρισε το stage του HORECA Lab. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συζήτηση ειδικών με θέμα «Πώς θα δημιουργήσετε μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση εστίασης από το Α ως το Ω», με συντονίστρια την κα Λίλα Καραποστόλη, υπεύθυνη δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ στο ΣΕΕΜΕ και ομιλητές τον κ. Βασίλειο Ντούμα, Product Portfolio & Innovation Manager της Wordline, τον κ. Σπύρο Κερκύρα, επιχειρηματία Καταστημάτων Εστίασης, τον κ. Αλέξη Γιαννοπουλάκη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτη της εταιρείας Estiasi, τον κ. Νεκτάριο Νώτη, δημοσιογράφο και εκδότη του FnB Daily και τον κ. Ανδρέα Μπατσή, Digital Strategist της εταιρείας Linked Business. Οι ομιλητές κατέθεσαν την γνώση και εμπειρία τους, εξηγώντας τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν όσοι θέλουν να επιτύχουν στην εστίαση, δίδοντας έμφαση μεταξύ άλλων, σε θέματα οργάνωσης, στρατηγικής, σωστής επιλογής εξοπλισμού, ευέλικτων και σύγχρονων τρόπων πληρωμών.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ιωάννη Μπουζούρη, εμπορικού διευθυντή της εταιρείας ManDynamic, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσωπικό εστίασης και τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρξαν μετά την πανδημία. Εστίασε σε θέματα εκπαίδευσης και εξήγησε το πλαίσιο και τις σωστές πρακτικές για τα κίνητρα που πρέπει να δίδονται, τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα από πιστούς συνεργάτες.

Η Online και η Offline διαχείριση παραπόνων και κριτικών στα καταστήματα εστίασης ήταν το θέμα συζήτησης πάνελ, που οργάνωσε ο ΣΕΕΜΕ. Με συντονίστρια την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ του Συνδέσμου κα Λίλα Καραποστόλη και ομιλητές την κα Κατερίνα Δημητρακοπούλου, CEO της εταιρείας Social Mellon και τον κ. Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη, Marketing & Customer Service Expert και συγγραφέα, δόθηκαν στο κοινό συμβουλές, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές για την σωστή διαχείριση των περιστατικών που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

Eκδήλωση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης

To HORECA Lab φιλοξένησε ακόμη δύο σημαντικά πάνελ, τα οποία διοργανώθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τον αντίκτυπο των πράσινων ξενοδοχείων στο μέλλον του τουρισμού, αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει η διαπίστευση και η πιστοποίηση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο ίδιο stage πραγματοποιήθηκε ο 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail από την Ένωση Bartenders Ελλάδος. Μετά από μία μεγάλη μάχη την πρωτιά κατέκτησε ο Χαράλαμπος Δασκαλάκης, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο του από τον κ. Θανάση Γιαλούρη, δΔιευθυντή Εκδόσεων της FORUM SA, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης HORECA και ο οποίος δήλωσε λίγο μετά την νίκη του ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και ότι στόχος του είναι το πρώτο βραβείο στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμός. Στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα βρέθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Πήττας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον κ. Παναγιώτη Παναγιωτάτο, και Κωνσταντίνος Σαίτης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον κ. Δημήτρη Πατσούρα.

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των ομιλιών και των live cooking shows με διακεκριμένους σεφ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στο Gastronomy Lab (hall 4), με θεματολογία που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό της ροδίτικης κουζίνας, τη HoReCa και τα τροφικά απόβλητα και τη θέση της Αγιορείτικης κουζίνας στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας. Επίσης, βραβεύθηκε το εστιατόριο Μαραθιάς στην Τήνο. Στο stage ανέβηκαν ακόμη μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως ο Pastry Chef Luc Debove και οι Pizzaiolo Luciano Sorbillo και Vito Monaco.

Έντονο ήταν το πνεύμα του ανταγωνισμού και στα Coffee Events (Hall 1) όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί διαγωνισμοί του Barista.

Η HORECA φιλοξένησε ακόμη την ημερίδα Fortune Greece όπου αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που προκύπτουν για τον κλάδο από την εξέλιξη της τεχνολογίας, το απαραίτητο upskilling & reskilling για το ανθρώπινο δυναμικό και την ανάγκη για πιο βιώσιμες πρακτικές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024