Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Blue Star Ferries πραγματοποίησε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στην Αμοργό
Ημερίδες

Η Blue Star Ferries πραγματοποίησε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στην Αμοργό

Η ημερίδα της Attica Group είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για την κλιματική αλλαγή.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή & Σημερινές Προκλήσεις», στο πλαίσιο εταιρικής υπευθυνότητας της Attica Group, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία όσον αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση AEGEAN REBREATH, με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Καταπόλων.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλη την τοπική κοινωνία και περιλάμβανε ανοικτή πρόσκληση προς όσους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν το γενικό πλαίσιο των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αναδύονται, οι επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, καθώς και το μοντέλο ζωής που οφείλουμε να υιοθετήσουμε στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης μας απέναντι στο περιβάλλον.

Επιπλέον, ανέδειξε την ανάγκη νέας προσέγγισης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και εισήγαγε τον όρο Περιβαλλοντική Δημοκρατία, με αναφορά σε περισσότερο ενεργούς πολίτες και στη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν το περιβάλλον. Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με τους κατοίκους του νησιού για συγκεκριμένα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την Αμοργό και προτάθηκαν στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπισή τους.

Συνολικά 38 κάτοικοι της Αμοργού εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Ε. Καραΐσκος.

Σημειώνεται πως η Aegean Rebreath είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αναπτύσσοντας ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, υλοποιώντας δράσεις απορρύπανσης ακτών και θαλασσών και εκπονώντας καινοτόμα περιβαλλοντικά έργα. Η οργάνωση έχει αναπτύξει το πρώτο δίκτυο «Μπλε Δήμων» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και το πρώτο δίκτυο σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στην χώρα μας.

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023